jamiemathijsen

Members
  • Aantal bijdragen

    4
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Upvote
    jamiemathijsen gaf waardering aan Spira80 in Ontmoeting met God   
    Ik zat even te twijfelen wat de titel zou moeten zijn van dit verslag en toen ik me bedacht dat ik jullie graag een vraag wou stellen, wist ik dat dit de titel was. Even voor de duidelijkheid: Ik heb niks met religie en ben nooit religieus geweest en heb al helemaal niks met de bijbel
     
    TRIP REPORT:
     
    Het was weer eens zover, de vijfde keer trippen zat er aan te komen.....maar achteraf waren de eerste drie keer helemaal geen trip als ik ze vergelijk bij de laatste twee keer. Van de vorige trip is al een report, dus ik zal het alleen maar houden bij deze 'reis'. 
     
    Dit was de tweede keer dat ik een hele portie 'White diamonds'  (15 gram) naar binnen werkte, dezelfde als de vorige, omdat die trip ook al zo  geweldig was.
     
    Dit keer deden we het echter binnen....wat eigenlijk helemaal niet de bedoeling was, of toch wel?
     
    We besloten het weer buiten te gaan doen, dus ik ging naar die twee vrienden toe, om vervolgens samen naar het bos te gaan bij hun om de hoek. Het wou maar niet opschieten....we hadden om 13:00 afgesproken, omdat het tenslotte al vroeger donker werd. Maar het duurde en duurde, totdat we uiteindelijk pas om 14:30 bij het bos aankwamen en we tot de conclusie kwamen dat het bos te klein was en er teveel mensen en honden waren om rustig te trippen.  Lichtelijk 'teleurgesteld' besloten we terug te gaan naar hun huis om de fiets te pakken en naar het grotere park te fietsen, om op dezelfde plaats te trippen waar het de vorige keer zo goed ging. Het zou er nooit van komen, zo bleek later.
     
    Op de terugweg naar hun huis, vond ik nog een telefoon. Hij stond nog aan en we besloten later wel contact op te nemen met iemand die in de telefoon stond, omdat we nu tenslotte op het punt stonden te gaan trippen en dan konden we dat er niet bij hebben.
     
    Aangekomen bij hun huis, keek ik nog eens op buienradar en zag dat de weersvoorspelling erg onzeker was en dat er stond dat het s'avond kon gaan regenen en onweren. De twijfel sloeg toe. De onzekerheid werd zo groot, dat we besloten dat we maar gewoon bij mij thuis zouden trippen, want we konden het echt niet hebben dat we buiten zouden zitten en dan noodweer over ons heen kregen terwijl we helemaal gedesoriënteerd zouden zijn.
     
    15:15, eindelijk maar toch gingen de truffels er in en na 3 kwartier begon ik echt te merken dat ik ging....het was anders dan de vorige keer, de chaos was compleet in m'n hoofd, maar ik zag geen heftige kleuren, geen caleidoscopen zoals de vorige keer en toen het half 5 was, gingen we er al vanuit dat deze trip geen succes zou worden, we zeiden nog tegen elkaar dat we deze trip wel uit gingen zitten, want we bleven er maar tegen aan hangen en dat was alles behalve plezierig. Totdat we toch de drempel over gingen........en wat voor een drempel.
     
    Totale rust, complete helderheid in mijn hoofd. Ik zag alles haarscherp, er waren geen vervormingen, geen kleuren en toen zei ik: "ik ben er weer". Ik refereerde naar de vorige trip, toen ik beweerde dat ik in de 'hemel' was. En het was nog geweldiger dan de eerste keer.
     
    Alles wat ik hier schrijf kan niet omschrijven wat ik zag (niet letterlijk zien), alle problemen, alle antwoorden. Het is alsof je uit je eigen bekrompen wereld opstijgt naar grote hoogte en het totaalplaatje ziet. Ik was 'thuis'.  
     
    Totale rust. Waar ik ook was......er was alleen maar liefde. Alle oordelen waren weer weg gevallen, net als de vorige keer daar op het zonnige veld. Er rolde tranen over mijn wangen en ik bleef maar herhalen: "ik begrijp het weer", "ik snap het".  Ik zag het grotere plaatje. Ik zag hoe alles met elkaar verweven was, hoe enorm groot het totale plaatje was. Het was alsof je als buitenstaander even 'achter de doeken' mocht kijken van de film waarin wij allemaal een rol spelen. Want dat is precies wat we doen, we spelen allemaal een rol. 
     
    Ik zag hoe alles hetzelfde was, hoe tegenstrijdig het ook klinkt, maar alles was logisch. Ik kreeg dingen te zien die ik aan de ene kant niet kon bevatten en tegelijkertijd volledig begreep. Ik zag hoe het leven hetzelfde was als sterven, de grap is dat er helemaal geen dood is, alleen maar leven. Wakker worden is hetzelfde als doodgaan. Wanneer je sterft zul je 'wakker' worden en 'de waarheid' zien. De waarheid dat er geen oordelen zijn, behalve de oordelen die jezelf hebt. 
     
    Als je denkt dat ik nu al diep ga, dan heb je het mis   Dit is maar zo een klein gedeelte van wat ik zag en wat ik wil vertellen, maar woorden zullen altijd tekort schieten. Er is maar één manier om het te 'begrijpen' en dat is door het te ervaren. En dat ervaren is precies waarom je dit leven leeft. Je wilt ervaren wat je ervaart. Hoeveel ellende je ook in je leven hebt, dit is wat je wilt. Het lijkt alsof daar een oordeel in zit, maar niks is minder waar, alles is uit liefde. 
     
    Toeval bestaat niet, daar ben ik wel van overtuigd, ik zag hoe alles in elkaar verweven is en in contact staat met elkaar, elke keuze die je maakt, de gevolgen die het heeft. En dit is ook waar ik weer terug kom bij de telefoon en de moeizame aanloop van deze trip. Ik zag hoe goed het was dat het zo 'slecht' ging naar de trip toe. Ik zag hoe goed het was dat we de 'foute' beslissingen namen door naar het verkeerde bos te lopen, dat het steeds later werd, te laat om nog buiten te trippen, dat we daardoor de telefoon vonden en iemand anders weer zijn telefoon terug konden geven. Maar het leukste van alles was......we moesten helemaal niet buiten gaan trippen...dat was nooit 'het plan'. Toen we binnen waren en de trip was begonnen hoorde we buiten wat. Het begon te regenen, heel hard te regenen. Het kwam met bakken uit de hemel en ik 'wist' ; Het was allemaal zoals het hoorde, we zaten op het juiste tijdstip op de juiste plaats. We zeiden nog tegen elkaar: "alles is zoals het hoort en het is goed'. 
     
    Als ik iets zou mogen meegeven aan anderen mensen is het dat wel......heb vertrouwen dat alles wat je 'overkomt' goed is....heb vertrouwen dat je altijd op het juiste tijdstip op de juiste plaats bent. Er is geen toeval.Dat is ook de reden waarom het woord ook tussen aanhalingstekens staat, er overkomt je namelijk helemaal niks, alles is precies zoals je bedoeld had.
     
    Nu ik dit zo lees, denk ik dat ik echt rijp ben voor het gesticht en toch ben ik overtuigd dat wat ik ervaren heb, echt is. Het mooiste denk ik nog wel aan het hele 'inzicht' wat ik kreeg was het feit dat hoe eenzaam je je soms ook voelt, je nooit alleen bent. Je zult altijd omringd zijn, het probleem is alleen dat je het niet kan (wilt) zien. Het lijden dat je doet, is precies dat.......wat JIJ doet. Je hoeft niet te lijden, geen pijn te hebben. Dit klinkt allemaal leuk, maar toepassen is een heel ander verhaal, ik weet het.
     
    Die hele trip heb ik zo bewust meegemaakt, het was alsof ik helder/nuchter was, maar vanaf een 'hoogte' naar de wereld en het universum keek. Ik was er van overtuigd dat dit is wat je 'God' kan noemen. Geen man in de wolken die oordelen velt, maar een groot 'bewustzijn' die als doel heeft te ervaren wie je wilt zijn......elk moment weer opnieuw. Er is geen goed of fout, de vraag is alleen aan jezelf: wat wil jij ervaren...en als je het dan ervaart, geef dan alleen jezelf de 'schuld' van wat je ervaart....

    Ik wil graag m'n report afsluiten met de vraag: Komt iemand dit een (beetje) bekend voor tijdens het trippen en denk je zelf dat er iets bestaat als 'God' of het 'hoger plan'? 

     
  2. Upvote
    jamiemathijsen gaf waardering aan Gonzo in Hippie Flipping (Xtc met Truffeltjes)   
    Nog nooit geprobeerd, maar de combi is blijkbaar heel goed te doen.
     
    De actieve stoffen in truffels zijn dezelfde als in paddo's, dus wat dat betreft kunnen die tripreports een goede leidraad zijn.
     
    Ik zou er iig voor zorgen dat je in een goede setting zit, kan me voorstellen dat je door de XTC meer energie krijgt en dus wat actiever bent dan normaal op enkel truffels.
  3. Upvote
    jamiemathijsen gaf waardering aan D34M0N in Hippie Flipping (Xtc met Truffeltjes)   
    Ik heb één keer truffels met xtc gecombineerd. De truffeltrip liep toen helaas niet zo lekker doordat ik me toen een beetje misselijk voelde door de truffels en toen de X eenmaal begon te werken voelde ik vooral de X. Maar hoewel mijn ene ervaring niet zo geslaagd was, kunnen truffels volgens mij wel prima met xtc gecombineerd worden, wil het zelf ook nog een keer doen, maar is er nog niet van gekomen.