Gonzo

Moderators
 • Aantal bijdragen

  738
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Gonzo geplaatst

 1. Hoi! Voor zover ik weet zijn de microdoseringsverpakkingen inmiddels aangepast, al weet ik niet welke versie jij hebt ontvangen. De 1e versie was innovatief, maar sowieso vrij onhandig omdat het vacuum meteen van alle 6 doseringen was als de verpakking werd geopend. Versie 2 had een scheiding waardoor de doseringen per 3 vacuum waren, maar de laatste versie heeft doseringen die écht los van elkaar vacuum zijn gemaakt, zodat je geen gedoe meer hebt met overgebleven doseringen die snel bederven. Dus, ik zou sowieso even contact opnemen met de shop waar je de microdosering verpakking vandaan
 2. Gonzo

  Eerste trip op Fantasia

  Als je twijfelt of wel zin hebt in een flinke trip is het idd niet verkeerd om met een kleinere dosering te beginnen. Wachten totdat het inkickt (na 45 - 60 minuten), daarna kun je alsnog wat bijnemen. De totale sterkte is dan wel wat minder dan wanneer je alles ineens inneemt, maar het is wel een goede manier om niet meteen compleet in het diepe te springen.
 3. Een week is idd vrij lang, maar door de vacuüm verpakking kunnen ze best wat hebben. Het scheelt ook dat de temperatuur de laatste tijd niet zo ontzettend hoog is geweest. Sowieso is het totaal niet erg dat je ze gegeten hebt, zo snel bederven de truffels niet. Als je ze vanaf nu gewoon in de koelkast bewaard is er waarschijnlijk niets aan de hand. Heb je al wat gemerkt qua effecten? (Al is dat wat lastiger direct vast te stellen bij een microdosering)
 4. Gonzo

  Alles over microdoseren

  Hoi! Waar zie je dat staan? In theorie kan het, maar het is beter truffels zonder verwarming te drogen. Gewoon op een velletje keukenpapier leggen, grote stukjes doormidden breken en de truffels zijn binnen een paar dagen droog. Eventueel kun je er nog een ventilator op zetten om ze met wat lucht sneller droog te blazen.
 5. Gonzo

  de n8wachT

  Haha, hear hear!
 6. Hey! Je hebt de microdosering gebruikt? De effecten daarvan zijn inderdaad heel subtiel en vaak niet merkbaar totdat je er bij stilstaat. Het kan even duren voordat je écht wat merkt, dus vooral doorgaan
 7. Hier pas een paar weken bezig met serieus microdoseren en een vast schema. Daarvoor wel een paar pogingen gewaagd, maar dat ging de mist in omdat truffels uit hun verpakking indrogen; Vrolijk 1 gram afgewogen, maar als truffels vocht verliezen worden ze lichter terwijl hun potentie hetzelfde blijft. Dus toen zat ik half trippend op de bank Daarom is die microdosering ideaal, het boeit niet of ze vocht verliezen, ze zijn al afgewogen. Wat ik vooral raar vind; als ik "normaal" heb getript voel ik me de dag erna ook wel lekkerder, maar toch niet helemaal hetzelfde als bij een microdos
 8. Gonzo

  Alles over microdoseren

  Haha, ja, dat klopt helemaal, dag 1 wel innemen, dag 2 en 3 niet. Bij dag 4 begin je gewoon weer opnieuw.
 9. Dat is goed om te horen! Ik had in het begin inderdaad hetzelfde idee, dat het inderdaad ook een placebo effect kon zijn. Aan de ene kant zou dat niet eens erg zijn, als het werkt, werkt het maar raak toch steeds meer overtuigd dat het écht werkt. Al zou het natuurlijk ook wel een leuk experiment zijn de magische truffels een keertje te vervangen door gemalen noten ofzo. Dan nog even iemand vinden die de echte en neppe dosering door elkaar husselt voor een blinde test en zien wat er gebeurd.
 10. Gonzo

  Alles over microdoseren

  Vooralsnog zijn ze voor € 4,95 beschikbaar. Een beetje kauwen kan helpen, maar op een lege maag kun je het ook zonder problemen met smoothie en al opdrinken. (Of door de yoghurt, in thee etc) Kauwen mag, maar hoeft niet perse. Je kunt ze ergens in verwerken als je wilt, thee of soep (maar de truffels pas achteraf toevoegen, niet meekoken) of bijvoorbeeld door de yoghurt of wat dan ook. Maar gewoon kan natuurlijk ook gewoon.
 11. Gonzo

  Salvia divinorum

  Dat klinkt als een relaxte ervaring! Hier alweer een hele tijd geleden voor het laast salvia gebruikt. Ik weet niet wat het is, het smaakt naar mijn idee naar verbrandde autobanden en het voelde alsof m'n lichaam een soort Rubiks kubus werd die alle kanten op draaide terwijl er allerlei herinneringen uit m'n jeugd voorbij kwamen. Het was best ongecontroleerd, anders dan wat ik gewend was van o.a. paddo's of truffels, daarom is het nooit echt op m'n favorieten-lijstje terecht gekomen. Heb je ook andere geestverruimende middelen gebruikt? En hoe zie jij salvia binnen het "scala".
 12. Gonzo

  succesvolle trip

  Heb je al een keer truffels gewoon "rauw" geprobeerd? Met thee zetten is op zich niets mis, maar het is wel een extra factor waar wat mis kan gaan. Het kan natuurlijk zijn dat je idd minder gevoelig bent voor psilocybine, maar het is beter eerst andere factoren uit te sluiten voordat je voor een stevigere dosis gaat. Helemaal als die dan ineens wel hard inslaat en je onverwachts in het diepe gooit.
 13. Haha. En, hoe is het je verder vergaan?
 14. Top! Kauwen blijft idd het beste in mijn beleving, dan weet je zeker dat er niks fout gaat. Beetje mwoah qua smaak maar dat is het waard Veel plezier man!
 15. Hoi! 4 uur na een kleine portie eten gaan trippen moet geen probleem zijn, of de microdoseringen 1P-LSD invloed gaan hebben durf ik niet te zeggen maar ik vermoed dat dat ook wel mee gaat vallen. Persoonlijk ben ik ontzettend van ambient/ psy qua muziek. Dit is zo'n beetje m'n go-to mix, bijna 4 uur aan van alles en nog wat; https://soundcloud.com/psy-is-in-my-mind/psy-is-in-my-mind-lost-in-ambient-sounds Verder wat geurkaarsjes, gekleurde lampen en uiteraard glowsticks (al ligt dat natuurlijk weer aan het soort trip dat je wil hebben, als je binnen in je hoofd gaat trippen heb j
 16. Hoi! Truffels kunnen op zich wel een paar dagen in de warmte overleven (tenzij ze echt in de volle zon hebben gelegen), maar daar gaat de houdbaarheid over het algemeen wel van achteruit. Het ligt er dus een beetje aan hoe lang het is geleden. Als truffels richting hun einde gaan zijn zie je vaak wat lucht en water in het zakje verschijnen. Mexicana's geven een vrij lichter trip, vergelijkbaar met ontzettend stoned zijn. De Atlantis is een flink stuk sterker, dus als je op zoek bent naar een zachte trip kun je hiervan beter een lagere dosering nemen (denk aan 1/4 tot 1/3 om een verge
 17. De droog:nat verhouding is bij paddo's rond de 1:10 dus ik zou zeggen dat ie bij de 5 gram idd wel zo'n beetje droog zou moeten zijn. Maar als je ze nog zonder "geknisper" kan buigen dan zijn ze idd nog niet droog genoeg. Je zou er nog even een ventilator op kunnen zetten, die luchtverplaatsing helpt echt goed bij het drogen.
 18. Nice! 50 gram is een flinke jongen idd, die knalt je ongetwijfeld naar de maan en terug.
 19. Nice! Nee hoor, het ziet er misschien wat minder smakelijk uit maar sporen op de paddenstoelen of op de kit zelf zijn verder helemaal geen probleem. Wat dat betreft kun je de paddenstoelen het beste plukken op het moment dat het hoedje opengaat en het vliesje daaronder scheurt.
 20. Een paar druppeltjes is niet zo'n probleem, maar te vochtig is idd niet goed. Dan kun je het beste de zak aan de bovenkant openzetten zodat de luchtvochtigheid wat naar beneden gaat. Hoeveel water spuit je in de zak en hoe vaak? Want als het water nu al tot aan de helft van de growkit staat klinkt het als een tikkeltje teveel.
 21. Een laagje water in de kweekzak zelf is niet zo'n probleem, dat krijg je vaker als er wat condensdruppels langs de binnenkant van de zak naar beneden lopen. Er zijn zelfs methodes die adviseren om een laagje water in de zak te doen om de luchtvochtigheid hoog te houden. Het kan dus geen kwaad, maar ik zou het er wel uithalen na je eerste oogst, want je wilt idd niet dat er bacteriën of schimmels in het water terechtkomen. Zo'n vliegennet of b.v. een zeef is inderdaad handig bij het drogen voor luchtstroom, je kunt de stam van de wat dikkere paddenstoelen eventueel doorsnijden zodat ze wat
 22. Het ligt er een beetje aan, er zijn genoeg mensen die gewoon meteen voor 15 gram gaan en dat is op zich goed te doen. Als er een twijfelaar tussen zit kan ie eventueel beginnen met een wat lichtere dosering om te kijken of het gevoel 'm bevalt, achteraf kun je altijd nog wat bijnemen. Zeker met 5 beginners is het wel handig om er een nuchter iemand bij te hebben, niet eens voor als er wat echt fout gaat maar vooral om onverwachte situaties te fixen en mocht er wat gebeuren om de boel een beetje relaxt te houden, je beoordelingsvermogen wordt nogal "anders" tijdens het trippen.
 23. Heb je de soep met truffels en al opgegeten? Dan de trek-tijd (:D) weinig uit omdat je toch alles binnen krijgt. Je kunt gewoon een wat hogere dosis Mexicana's nemen maar dat blijft een vrij milde soort. Dan kun je inderdaad beter voor b.v. de Tampanensis of Atlantis gaan en daar de helft van nemen, dan kun je 2x trippen voor de prijs van 1. Je hebt dan een wat sterkere trip maar nog niet helemaal van de wereld/ ego-death.
 24. Keihard te laat, hoe is het gegaan? Op zich is ze 15 gram geven niet zo'n probleem lijkt me, als ze iig meteen flink aan de gang willen Als ik zelf meetrip merk ik altijd dat het vrij goed lukt om even "helder" te worden als er wat aan de hand is.
 25. Als je het graag op safe wilt spelen dan is 8 gram Mexicana natuurlijk geen slecht plan, de Mexicana is sowieso een milde soort en op 8 gram zul je geen hele sterke trip krijgen. Maar zo kun je wel relaxt wennen aan het gevoel, een hogere dosering kan altijd een volgende keer nog. Truffels komen meestal per 15 gram, dus je hebt ook nog wat truffels achter de hand mocht je trip op gang komen en je nog een extra zetje willen.