Europa


Recommended Posts

Soms lijkt geschiedenis een alternatief te geven, wat als Zheng He verder was gevaren, of Vasco da Gamma was tegengekoment?Door historische 'toevalligheid' niet China maar Europa tot de wereldoorlogen wereldfuhrer....

Mensen die deze visie aanhangen denken vaak ook dat de wereldmacht van het Westen naar het Oosten zal gaan.

 

In een tak zit informatie over de ligging van een bepaalde boom, hoeveel takken etc....stel dat een soortgelijke fractal-ordening van toepassing is op mensen.

 

Geografie heeft uiteraard ook een rol gespeeld, makkelijker voor Europa om Amerika te ontdekken, makkelijker voor China om een superstaat te worden maar er zijn ook andere dingen.

The land of the rising sun? Zou het met de zon te maken kunnen hebben dat de psyche van de mensen daar anders is dan Europa  en daar weer anders dan (het nog jongere) continent Amerika? climatologisch, waarom domineren mensen uit het noorden over het algemeen over het zuiden?Waarom is in de geschiedenis van de mensheid een soort driedeling. Azie-geest, Europa=geest+materie, Amerika=materie.?door de eeuwen heen steeds zoveel meer mensen in Azie?

 

Zoals ik het zie is het geen toeval dat Europa de wereldleider werd, zoals die tak is het een afgeleide van de mensen fractal.

 

Diezelfde fractal die het onvermijdelijk maakte dat een klein gebied kan heersen over het grote. Waarom Europa op zo'n beetje elk gebied(wetenschap, kunst, muziek, literatuur, biologie etc)dominant is geweest.

 

Wat niet klopt is dat de VS wereldleider is, wat niet klopt is dat een land nog op 300 jaar oude Britse en Franse ideeen vaart en feitelijk het lot van de mensheid bepaalt, tijden veranderen. De informatie tijdperk is anders dan de colonisatie/landje pik van de 18e eeuw. In deze tijd past het niet om als bakenmat van menselijke beschaving(wat een wereldleider feitelijk is) andere te gaan domineren. In deze tijd zou 'leading by example' het adagium moeten zijn.

 

Het zit vastbesloten in de mensen-fractal, Europa niet Amerika zou het lot van de mensheid moeten beslissen omdat in dit gebied (in de mensen-fractal) de kroon van de schepping zit, de avant-garde van het bewustzijn.

In de Goldilocks analogie; America -too hot, Asia-too cold, Europe-just fine.

 

Door een anomolie heeft Amerika dat sinds de WOII bepaald.

Kennis van de mensen-fractal zou een hele andere concentratie van macht rechtvaardigen.

 

Elke locatie heeft talent, maar de braindrain zou obv geografische ligging ipv geld moeten gebeuren(dus naar Europa ipv de VS of China).

Weten we alles dat we deze hypothese uit kunnen sluiten?

Denk dat je hele andere uitkomsten gaat krijgen dan i-phones. De concentratie van zoveel middelen en kennis

in Europa en er was waarschijnlijk echt iets revolutionairders uit voortgekomen dan hebdingetjes

Link naar bericht
Deel via andere websites

Goldilocks zone heb je ook met leven, hoe psychedelisch zou het zijn als de Aarde de enige planeet is in het heelal waar leven is. 

En het heelal is groot, hoe uniek is leven? Als het echt uniek is hoeveel unieker zou het zijn als dit echt de enige plek is?Onwaarschijnlijk maar juist daarom.

Dat in een levenloos heelal in een van vele de sterrenstelsels op een bepaalde plek leven en bewustzijn tot ontwikkeling is gekomen. Een gebeurtenis zo onwaarschijnlijk dat er een heelal voor nodig is om het te laten plaatsvinden.

 

En dan steeds weer wonder op wonder verder ontwikkeld.

Keer op keer gebeurd het onwaarschijnlijke.

Iets uit het niets

Leven uit het levenloze

Mens uit het dierlijke

....uit de mens.

 

Kunnen we echt nog spreken van onwaarschijnlijk? Wanneer vloeit het onwaarschijnlijke over in het onvermijdelijke?

Wat zit er tussen bewustzijn en bewustworden?

 

Om terug te komen op Europa

Europa zit volgens mij van al het bovengenoemde dus wonder boven wonder in de Goldilocks zone daarvan, 't is geen toeval dat zulke sublieme uitingen van creativiteit, verruiming van vrijheden, rechten voor het individu uit deze locatie komen. Wellicht dat Europa wat dichter bij de bron van inspiratie zit zoals de evenaar dichter bij de zon. Zelfs religie is mooier en esthetischer in Europa.

China is ook een hele oude beschaving wellicht gerelateerd aan Atlantis, Europa kwam uit een ijstijd, maar dat neemt niet weg dat ik wel een waarheid zie in de mensen-fractal.Keer op keer door de geschiedenis van de mensheid komt 'het hoogste' uit deze regio.

 

Vroeger gingen kolonialen terug naar het vaderland om een kind te krijgen. Waarom zouden ze dat gedaan hebben?

 

In Japan waar de Westerse cultuur na WOII is opgelegd, zie je toch dat het baat heeft gehad en de wereld als geheel er baat van heeft gehad dat het hoogste alleen maar verbeterd kan worden, dat die zones er niet voor niets zijn maar altijd beter icm het 'allerhoogste'.

De verdeling zou dan zijn:( uit Europa de innovatie, uit Oost Azie de verbetering, Westen Midden Oosten Afrika, Oceanie, Zuid amerika weet ik ff niet)

 

 

Niemand doet iets vrijwilligs tenzij begrip van de mensen-fractal en de Goldilocks zone.

 

'Are we seeing it? a phone with internet and mp3'

 

Na WOII was Europa feitelijk een vazalstaat geworden. De jaren 80 en 90 zie ik eigenlijk als een reiteratie van Amerikaanse macht toen de Sovjet Unie verdween. En er waait nog een ziekelijke westenwind.De euro, de Europese superstaat, de afbraak van sociale voorzieningen

Ook wat er in China gebeurt zie ik als een overname van de Westerse/Amerikaanse mentaliteit, de 300 jaar oude Europese gedachtengoed, maar die zeker voor die tijd het allerhoogste vertegenwoordigde.

Geldmacht is feitelijk een anachronisme in de informatie eeuw.

 

Wat is een mensenfractal?  In elke tijd worden er mensen geboren met bepaalde talenten, net als bij planten maakt (voedings)bodem uit en de ligging en de tijd zijn elementen die en rol spelen bij de uitdrukking van menselijkheid.

We kunnen hoger als mensheid als de juiste bodem de juiste voeding krijgt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Men heeft het over de Angelsaksische cultuur, maar Thatcher vertegenwoordigt juist mensen als Milton Friedman van de Chicago school, neo-klassieke en een vervolg van 18e eeuwse Adam Smith e.d. ideeen. De ironie is dat de VS Engeland gekoloniseerd heeft met ouderwetse 18eeuwse ideeen en dat ook Europa onder Amerikaans invloed staat.

Iedereen ziet hopelijk dat deze intermezzo van Westelijke ideeen Europa meer kwaad dan goed hebben gedaan, idem met China, invoer van 18e eeuwse ideeen in 21e eeuw China kan misschien wel de grootste catastrofe dat ooit op de mensheid is losgelaten. Dat is de rol van wereldleider, mja, geen 1 kind politiek meer? zelfde welvaartsnivo bereiken als VS? ETC.

Dat is wat je krijgt als de geldmacht zegeviert en Europa de mensheid niet op sleeptouw neemt

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...

Als Europa als voorbeeld voor de wereld zou moeten dienen kan men zich afvragen waarom Europa per se een superstaat moet zijn, zou het niet logischer zijn om superstaten zoals China, VS en Rusland naar Europees voorbeeld kleiner te maken?

Waarom kleiner? Omdat dit meer richting het ideaal van de individu gaat

 

Geschiedenis herhaalt zich vaak, hoe kan het zijn dat keer op keer de aanval uit het oosten van het grote Perzische rijk door de veel kleinere Griekse stad staatjes werd afgeslagen en uiteindelijk door Alexander de Grote zelfs verslagen? Het argument voor groot is er niet(tenminste niet in die betekenis) kleine staten zijn vaker inventief, creatiever, individualistisch en is de rijkdom en wijsheid vaker beter over de bevolking verdeelt, in superstaten is het tegengestelde het geval. Concentratie rijkdom, kennis, macht, conformistisch, beperking van individuele vrijheden etc.

 

Feitelijk is het enige argument voor dat je als superstaat beter andere landen kan aanvallen, ofwel verdedigen, maar zie boven, snijdt geen hout....

 

Wat willen we emuleren? Het antieke Griekenland(Europa) of dat van de superstaat Persie(VS/Rusland/China)?

 

Zoals de anekdote van de 100e aap gaat, dat op geisoleerde eilanden bij de 100e aap onafhankelijk van elkaar op een andere eiland hetzelfde trucje geleerd wordt, hoe zit dat met Liverpool/Engeland na de Beatles? Cruijff bij Ajax of de explosie van cultuur en gedachtengoed onder leiding van Perikles in antiek Athene?

 

Je wordt zo moe van de lege retoriek in de politiek dat de superstaat nodig is, niet om de rijken nog rijker te maken of de macht onder een kleine elite te verspreiden MAAR om als handelsland NL lekker veel geld te verdienen. Dezelfde korte termijn focus maakte Mark Rutte gister op Buitenhof ook nog even bekend. Vluchtelingen MOET een beschaafd land in eigen land opnemen, desnoods op een langdurige bijstandsuitkering en desnoods als ze bij lange na nog niet klaar zijn om voet aan grond in Europa te krijgen. Zoals de VS een trekpleister is geweest voor talent omdat het na aan twee wereldoorlogen rijkelijk verdient te hebben het geld zat had om buitenlands talent aan te trekken,uiteraard profiteerden ze ook van een influx aan nazi geleerden die opgelucht waren dat ze de galg konden ontlopen als ze bij NASA kwamen werken.

Niet geld maar bovenstaande zou genoeg moeten zijn om de talent van elders naar Europa te trekken. Europa is al vol, als er perse mensen bij moeten komen dan puur omdat ze het verdienen om het land van Newton, Shakespeare, Bach/ Haydn, da Vinci of Pergolesi te MOGEN betreden.

Het is aan de rest van de wereld wat ze er mee doen, maar voor iedereen die ontwikkeld genoeg is om met de Europese avant garde mee te gaan

En waar zijn dan die atoombommen voor nodig?

Kan je alleen humanitair zijn als je je land vol stopt met vluchtelingen? Waarom wordt dit steeds als enige oplossing aangedragen. Met alle geniale mensen die Europa en de rest van de wereld heeft zou het toch mogelijk moeten zijn om zoals in Israel woestijn te irrigeren en geschikt te maken voor landbouw, met miljarden aan hulp zou je EN de vluchtelingen werk kunnen bieden EN in een soortgelijke omgeving als waar ze vandaan kwamen EN als ze niet blij zijn met de perspectieven die hardwerken op zo'n kibutz heeft opgeleverd en ze willen dan op een gegeven moment terug zijn ze dichter bij land van oorsprong.

Nee, we moeten perse als handelsland geldverdienen met vluchtelingen, wie dan Mark Rutte? wie gaat geldverdienen? Draait het niet om marktmechanisme meer bij de VVD? of alleen niet als bepaalde aanhangers geld kunnen verdienen aan goedkoop arbeidskracht?Want bij een tekort aan geschoold personeel voor techniek zou de loon omhoog moeten om personeel aan te trekken, mja als het publiek de kosten van de overgang van bijstand naar minimum loon moet bekostigen dan kan je achterban  iig geen cent teveel te betalen aan arbeidskracht.

 

Ik zie NL meer als gidsland of om te laten hoe een klein land sterk kan zijn. En het is ironisch dat juist in NL het geld/bankensysteem/beurzen en de hele financiele circus eromheen als eerste land afgebroken zou moeten worden zeker gezien het hier is ontstaan. Hoe kan het besef doordringen dat er nieuwere betere methoden zijn om als mensheid te functioneren, zeker gezien de mensheid feitelijk een informatie wezen is en geld de mens doet devolueren in aapmens (hierarchie, status, bezit , territoreum etc) met menselijke capaciteiten, en als dit geschenk zo met de voeten betreden wordt verdient de mens dan niet anders dan $hell?

 

Ik heb zelf geen kinderen, maar vanuit mijn gezichtspunt is het een gevangenis voor kinderen en ouders. De biologische familie heeft zeker in het geldsysteem een functie gehad, je wilt immers het beste voor JE kinderen nietwaar? Of wat je denkt dat het beste voor JOUW kind is, en voor je kinderen moet je ook proberen tkv anderen rijkdom te vergaren want wat heb je er zelf aan om meer geld te hebben dan je ooit in je leven kan uitgeven? En hoe zit het met het hypocriete seksuele moraal? Als een vrouw aan betaalde seks, ofwel, obv geld of het verlangen naar geld/status doet, is ze een slet, maar als ze het om het genot doet is ze een hoer? Spraakverwarring om ze allebei in een kwaad daglicht te stellen, kan alleen in een geldsamenleving waar seksuele gunsten gekocht en verkocht worden.

Bezit begint met het kind, bezint eer ge eraan begint ;)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden