Universeel


Recommended Posts

Universeel

Daar zit je dan met aan de éne kant op de tafel, Het Hermetisch Museum Alchemie en Mystiek, Isis Ontsluierd van H.P. Blavatsky, en aan de andere kant het boek De Natuurwetten van Archimedes tot Hawking. Je denkt een begrip te hebben van hoe het allemaal reist en zeilt in het Universum, maar wat een mens allemaal kan meemaken in zijn eigen bewustzijn is met een pen of digitale inkt niet te beschrijven.

De golven van emoties die door een mens ervaart kunnen worden, die ontstijgen alles. Dat het universum in staat is een bewustzijn of intelligentie te creëren spreekt toch van een schitterende universele toepassing van iets dat geen doel heeft, dat werkelijk waar universeel is. Alles is mogelijk in het universum, beter gezegd het oneindige veld van universele ruimte die alle mogelijke combinaties mogelijk maakt. Velden die elkaar beïnvloeden ,alle natuurwetten die maar mogelijk zijn met zwaartekracht, magnetisme, energie, donkere energie, materie, antimaterie plus alle krachten die nog een naam moeten krijgen.. Alles is mogelijk en alles gebeurt ook. Een universele toepassing die perfect in balans is in het ene heelal en zeer onstabiel in het andere. Alles is mogelijk, alles in balans, alles is niets of alles of niets, het maakt niet uit. Aan is uit of niet. Superposities en supersymmetrie in de quantum mechanica beschrijven elementaire deeltjes, die zowel een negatieve als een positieve lading hebben, en die zich ook op het zelfde moment in tijd op twee verschillende posities bevinden. Als materie en antimaterie bij elkaar komen dan vernietigt het elkaar.

Je gedachte de vrije loop laten. Vrij zijn is heerlijk. Alle energieën die elkaar beïnvloeden, neuronen en synapsspleten die gevoed worden met neurotransmitters. De chemische cocktail van elementen en moleculen die dagelijks stromen door je lichaam. Hoe is het toch allemaal mogelijk?

 Is het zo bedoeld of is het het logische gevolg van alles?

 

Waarom?

Diep in het woord waarom ligt een verlangen opgesloten om het universum in al zijn facetten te verklaren. We hebben ons deze vraag altijd gesteld om onze eigen realiteit te verklaren.  Maar waarom?

 

Waarom is een vraag die alleen de mens zich stelt. Sommige beweren dat het een gevoel is. We denken een verschil te kunnen maken. We achten ons niet alleen in staat het universum te verklaren, maar er zelfs iets van te leren zodat we het kunnen verbeteren.

 

Waarom; symboliseert de zoektocht van de mensheid. Het bewustzijn van de mens wil alles verklaren. "Er moet toch een logische reden voor zijn", stellen we dan."Oorzaak en gevolg"? Ook dit zijn weer twee door ons bewustzijn gecreeerde concepten.

Waarom doen we dat? Waarom is er een woord voor elke gedachte, emotie, waan en gevoel. Waarom proberen we het universum te verklaren met onze beperkte zintuigen?

Waarom creëert het universum een wezen dat onderzoek naar het universum verricht? Waarom probeert het universum zichzelf te verklaren?

 

Waarom?

 

http://info.mikepeeters.nl/index.php

Link naar bericht
Deel via andere websites

Doet me een beetje denken aan wat Ray Kurzweil vaak zegt over rekenkracht e.d. van informatie technologie, dat het exponentiele verloop al bestond voor Moore( van Moore's Law); een wetmatigheid dat over de jaren blijft gelden door allerlei soorten calimiteiten heen dat het net lijkt alsof bepaalde vernieuwingen/innovaties/uitvindingen MOESTEN gebeuren om deze wetmatigheid in stand te houden.

(Moore's law schijnt dus wat betreft chips een limiet te bereiken in 2020 maar ze hebben nu al andere systemen waardoor Moore's law zal blijven gelden.)

 

Dus wat in eerste instantie lijkt op iets dat uit het niets komt of door de de individuele creativiteit van een genie of door een of andere 'toevallige' ontdekking, op het niveau van de mensheid blijkt het in een simpele formule samen te vatten en dus ONVERMIJDELIJK!

 

Het heeft ook iets weg van ~ God schiep de mens in zijn evenbeeld EN van simulatietheorie(dat we in een computersimulatie leven).

Waarom kan de mens alles verklaren? Omdat een mens het gemaakt heeft!

 

Waarom maakt een mens een universum waar dood, pijn e.d. in voor komen? Misschien hadden ze dit in een ver verleden(of toekomst; tijd bestaat volgens mij niet echt op een bepaald niveau) gedaan en kwamen ze tot de conclusie dat het voor de ontwikkeling van de mensheid/ evolutie toch hard nodig was.....sowieso zouden parallele universa kunnen bestaan als simulatie/ experiment om een vollediger inzicht te krijgen in evolutie.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Goeie vragen ;)

Is het misschien omdat God/Allah/Het Bewustzijn/de Fractale natuur etc in eerste instantie alleen is/was en dat het zichzelf wilt ervaren op elke manier/situatie/vorm mogelijk?

En aangezien de mens hier in deze 3D dimensie in lineaire tijd gezien pas net begonnen is met evolueren in deze vorm, is de kans best groot dat we dat allemaal niet echt kunnen bevatten, nog.

Misschien wel dmv entheogene middelen als 5+ gr paddo, Ayahuasca en 5-Meo-DMT trips. Maar dan alsnog, wat we in die bewustzijnstaten zien en ervaren en denken te begrijpen is misschien nog steeds slechts een kleine fractie van een groter geheel. Alles is fractaal en zal oneindig verder expanden, dus ook al doen we pogingen zo goed mogelijk onze vaak onbeschrijfelijke innerlijke reizen en visioenen te verwoorden, taal/vocabulaire zal voor altijd gelimiteerd zijn.

Dus voor een groot deel van Ons gaat dit al te ver en een ander deel legt zich erbij neer dat we het toch nooit zullen begrijpen. Slechts een klein deel van ons blijft expanden. Of het nut heeft? Alles heeft nut :) Het is niet voor niks dat er paddenstoelen cactussen kikkers en planten zijn waardoor dat uberhaupt mogelijk is.

May the force be with you :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden