Voyager360

Earthlings & Cowspiracy

Recommended Posts

Een van de belangrijkste dingen die je zult zien. Iedereen zou deze documentaire gezien moeten hebben. De meesten zullen hier wel vooroordelen over hebben, dat is begrijpelijk. Maar bewust je ogen sluiten voor de werkelijkheid is onverdedigbaar als je zelf aan deze realiteit bijdraagt. Ook als je al denkt te weten hoe het zit. De wereld hoeft niet zo te zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=4kC7J8Ko9J8

 

Cowspiracy heeft dezelfde boodschap om compleet andere redenen en is zeker het kijken waard om te kijken wat de planeet nou eigenlijk wordt aangedaan.

Forks over Knives heeft opnieuw dezelfde boodschap en focust op wat het de mens individueel aan doet (de gezondheid). Beide documentaires richten zich meer op wetenschappelijke observaties en zijn op Netflix te zien. Met name tegen Cowspiracy zijn er weinig argumenten in te brengen, de feiten spreken voor zich... 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Zelfde boodschap misschien, al houdt het niet op bij vlees eten. Andere verpakking. Op de speech die ik hiervoor postte werd gereageerd dat de toon neerbuigend is. Dit vond ik in eerste instantie niet, maar terugkijkend kan ik begrijpen waarom iemand dat zou zeggen.  :-P  In deze documentaire is dat denk ik iets minder, bovendien spreken de beelden hier meer voor zich.

 

Ik post het hier omdat het alles te maken heeft met bewustzijn. Het is niet per se de handeling van het eten van dieren of het van dieren gebruik maken waar een probleem zit, dat is een subjectieve morele kwestie. Als mensen graag zeggen dat we slechts apen zijn en dat de voedselketen nou eenmaal in de natuur zit, oké... (neemt niet weg dat de mens in heel veel opzichten de natuur al ontstegen heeft en dit op meer gebieden zou kunnen doen, maar goed). Wat wel een groot probleem is, is de manier waarop het gedaan wordt, zoals wordt laten zien in onder andere deze documentaire. Deze documentaire focust zich vooral op het ethische aspect. Om de redenen om vlees (en andere dierlijke producten) helemaal of grotendeels links te laten liggen raad ik zeker de documentaires Cowspiracy (focust zich op de effecten op de planeet) en Forks over Knives (focust op het gezondheidsaspect) aan, die beiden op Netflix te vinden zijn.

 

Het is niet mijn bedoeling om voortdurend mensen te overtuigen vegan te worden op dit forum. Ik hoop dat mijn berichten omtrent dit onderwerp dan ook niet als opdringerig worden gezien. Ik vind het een fantastisch forum en heb veel bewondering voor haar leden. Juist omdat ik de indruk heb dat de meeste mensen hier over het algemeen zich iets meer verdiepen in de wereld, meer met hogere vormen van bewustzijn bezig zijn en verder zien dan wat de samenleving bewust of onbewust op haar burgers inprent, had ik verwacht dat deze boodschap meer zou resoneren. Tot nu toe heb ik er twee topics over gemaakt, beiden focussen zich op het ethisch aspect omdat dat voor mij het meest overtuigend is. Maar misschien dat de docu Cowspiracy, die beter wetenschappelijk onderbouwt waarom het zo niet langer verder kan, meer effect teweeg zal brengen voor de mensen die doorgaans meer verstandelijk/rationeler dan emotioneel leven. ;)

 

Ik ben nu zo'n twee maanden vegan en ik heb me nog nooit zo goed gevoeld. Dat klinkt misschien cliché, maar het is echt waar en het heeft behoorlijk wat lichamelijke klachten (bijv. met mijn darmen) compleet verholpen. Het klinkt misschien gek, maar ik ben ervan overtuigd dat wij als mens plantaardig 'horen' te eten. Vlees/melk/etc. kan wel in geval van nood en overleving. Maar het is niet waarop we gedijen. Ons lichaam is simpelweg niet zo gebouwd. Niet voor niets dat groenten en fruit zo gezond en makkelijk voor ons te eten zijn. Vlees eten we pas nadat we een hele hoop rotzooi er aan hebben toegevoegd om het beter te laten smaken. Fruit kan zonder problemen direct gegeten worden.

 

05_Humans_Are_Frugivores_750.jpg

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden