braincracking

Smartshop products: Kanna vs Kanna extreme

Recommended Posts

Op advies van Zamnesia heb ik twee soorten Kanna uitgeprobeerd: de normale versie en de “extreme†variant. Kanna is de gemalen wortel van een Afrikaanse vetplant en werd al eeuwen door inheemse Afrikaanse krijgers gebruikt om te ontspannen na geleverde strijd. En tegenwoordig ligt het dus gewoon in Nederland in de winkel.


 


Als eerste probeerde ik de normale kanna. Het was vrijdagavond en ik zat met 2 vriendinnen op de bank bij te kletsen en wijntjes te drinken. Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en stelde voor om het te proberen. Een vriendin wilde wel meedoen en dus legde ik wat lijntjes klaar. Kanna kan op verschillende manieren gebruikt worden maar het efficiëntst is om het op te snuiven. Dit had ik wel een beetje onderschat. De hoeveelheid die ik had opgesnoven zorgde er voor dat ik zo'n 20 minuten met tranen in de ogen en pijn in mijn neus op de bank lag. Beter doseer je het dus voorzichtig, bijnemen kan altijd. Het gevoel steekt snel op en ik moest hier eigenlijk een beetje aan wennen. Ik werd er erg onrustig van en wist niet goed hoe ik nou moest zitten. Maar dit is eigenlijk vaste prik als ik drugs neem: zodra het gaat inslaan is het vaak toch even wennen aan het gevoel en moet je even door een barrière heen ofzo. Maar de gesprekken gingen gewoon door en langzaam daalde het in een beetje in en na een half uur voelde ik me een stuk beter. Mijn vriendin had een stuk minder genomen, maar is ook wel een heel stuk kleiner dan ik en was enthousiast over het gevoel. Ze wist ook niet wat ze moest verwachten maar reageerde positief verrast. We zijn naar de stad gelopen om nog een laatste drankje te drinken en we voelden ons beiden lekker chill en probeerde het een beetje aan elkaar te omschrijven. Maar chill is denk ik het meest treffende woord.


 


De volgende dag zat ik alleen op mijn kamer, het was avond en ik had de Kanna extreme nog niet geprobeerd. Na de relaxte afsluiting gister was ik wel benieuwd naar het verschil en besloot het te proberen. Met de neuspijn nog vers in mijn geheugen legde ik twee kleine lijntjes neer en snoof het op. Dit keer geen pijn in mijn neus maar wel enorm overdonderd door het effect. De “extreme†is dus inderdaad een extreme variant en niet een slimme marketingterm zoals ik ergens een beetje had verwacht. Ik deed direct al mijn kleding uit omdat er een soort warme golf over me heen kwam. Ook moest ik, zoals van de verschillende harddrugs varianten, gelijk goed naar de WC. Nogal onrustig en overdonderd kroop ik in mijn bed en ging een beetje met mijn laptop klooien. Opnieuw moest ik wennen aan het gevoel, dat in het begin best wel ‘waus' is.  Gelukkig daalde het ook nu snel in en voelde ik me al snel heerlijk ontspannen. Tevreden en met lichte euforische gevoelens in de onderbuik heb ik lekker muziek zitten luisteren in mijn bed. En even een paar mensen geappt wat ik nu toch ontdekt had: legale chillheid. En een van de app gesprekken met een vriend liep uit op een best openhartig gesprek, maar geen idee of dat ook met de kanna te maken had.  Toch een apart spul!


 


In de weken erna heb ik behoorlijk regelmatig, in verschillende settings met verschillende mensen wat kanna gedaan. Op spontane momenten, tijdens het maken van een legpuzzel met een vriendin, of alleen thuis met een relaxed muziekje. Terwijl ik dit schrijf gebruik ik het eigenlijk zelfs. Ik heb gelukkig snel geleerd beter te doseren waardoor het niet zo overdonderd al moet ik zeggen dat ik nog steeds het eerste kwartiertje vaak niet zo prettig vind. Al hebben mijn vrienden daar eigenlijk weinig over gezegd. Fijn vind ik dat de geest eigenlijk heel helder blijft waardoor je niet het gevoel hebt dat je echt aan de drugs zit. Daarom heb ik het ook wel vaak gedaan, maar wel in rustige hoeveelheden omdat ik merkte dat het voor mij het prettigst werkt. Misschien dat je bij grotere hoeveelheden echt waus blijft. Maar ik vond het onderbuikgevoel genoeg om lekker op te chillen met een jointje of met uitgaan om je even een nieuwe boost te geven. Het effect duurt ook niet heel lang waardoor je steeds kan kiezen om bij te nemen of als je wil slapen dat dit ook wel aardig kan.


 


Iedereen die het met me probeerde was eigenlijk op een positieve manier verrast door het effect. Het is ook voordelig in gebruik want dat 'extreme' buisje is nog steeds niet leeg. Ik zou deze variant trouwens wel adviseren aangezien het een stuk potenter is dan de gewone en je dus je neus spaart en waarschijnlijk sneller het gewenste effect bereikt. Het is natuurlijk geen leipe partydrugs maar het doet zeker wat het beloofd: een prettig en relaxed gevoel, een betere stemming en geen bijwerkingen zoals een vervelende kater.


Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden