• 0
Voyager360

Schimmel op growkit

Vraag

Hoi,

 

Ik heb zo'n 12 maanden geleden twee truffel growkits gekocht, volgens de website zijn ze zo'n 8 tot 10 maanden houdbaar. Ze zijn in het donker bewaard bij kamertemperatuur. Ik heb zojuist een growkit geopend om over drie dagen te oogsten. Ik heb wel eens truffels in een vacuüm zakje een maand na houdbaarheid opgegeten en daar geen last van gehad, het was zelfs een goede trip, zeker niet minder sterk dan normaal.

 

Anyway, op de growkit zit aardig wat schimmel, het is echter wel witte schimmel dus ik vroeg mij af of dit normaal is? Hier zijn wat foto's:

http://imgur.com/i7llTlR

http://imgur.com/hczgN0P

http://imgur.com/FgOgepI

http://imgur.com/zAcEky2

 

Het is vooral dat dikke wittige op waar ik me misschien een beetje zorgen over maak. Kan dit kwaad? Als de truffels minder potentie hebben vind ik het niet zo'n probleem, maar als ik mezelf vergiftig als ik ze opeet zou ik het wel jammer vinden. :-P Ze ruiken nog goed, eigenlijk gewoon naar truffels. Kreeg spontaan zin om ze te eten.

 

Alvast bedankt!! :)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

2 antwoorden op deze vraag

Recommended Posts

  • 0

Die witte schimmel is zo te zien inderdaad gewoon wat mycelium, beetje droog maar lijkt me niks mis mee. Goed afspoelen en dan ben je good to go.

 

Als de truffels al wat ouder zijn en minder vochtig moet je wel beetje rekening houden dat ze per gram wat sterker zijn dan verse truffels (al heb ik geen idee wat de verdeelsleutel zou zijn). 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden