DR33G 0 Bericht rapporteren Geplaatst 17 januari 2012 De naam zegt het eigenlijk al. Heeft iemand een recept om paddo's of truffel door bv champignon soep te doen? Kan ik ze er beter meteen in doen bij het opwarmen van de soep? of pas als de soep warm is? zit er ook verschil in de dosering? of gewoon de gebruikelijke dosis? Mij lijkt om de smaak zo lekker mogelijk te houden de paddo's of truffels pas in de soep te doen als de soep warm is. Deel dit bericht Link naar bericht Deel via andere websites
Gonzo 29 Bericht rapporteren Geplaatst 17 januari 2012 De actieve stoffen in paddo's en truffels kunnen niet zo goed tegen hitte, dus het lijkt me inderdaad het slimste om ze pas op het laatst toe te voegen. De dosering veranderd niet, maar let er wel op dat je, als je 1 dosering toevoegt aan b.v. een liter soep, je ook die hele liter weg moet werken. Deel dit bericht Link naar bericht Deel via andere websites
DR33G 0 Bericht rapporteren Geplaatst 17 januari 2012 De actieve stoffen in paddo's en truffels kunnen niet zo goed tegen hitte, dus het lijkt me inderdaad het slimste om ze pas op het laatst toe te voegen. De dosering veranderd niet, maar let er wel op dat je, als je 1 dosering toevoegt aan b.v. een liter soep, je ook die hele liter weg moet werken. bedankt voor de tip. Dat van de liter had ik ook al begrepen. daarom leek het mij ook makkelijker om ze na het opwarmen pas toe te voegen. Deel dit bericht Link naar bericht Deel via andere websites
longi 0 Bericht rapporteren Geplaatst 29 januari 2012 ja dat is ook zo natuurlijk... je moet altijd het hele porsje op eten .... daarom is een snack of lijn tog iets makelijker... maar ik maak wel die thee... dat is een veel beter idee.... Deel dit bericht Link naar bericht Deel via andere websites
Nicadoz 0 Bericht rapporteren Geplaatst 5 december 2012 wij voegen ze altijd juist als eerst toe en merken niets van het verminderde effect van hitte. ons recept : 1. truffels in hele kleine stukjes snijden/ hakken 2. per portie een soepkom vullen met water en legen in een pannetje. 3. aan de kook brengen en daarna het gas op zijn laagst zetten. 4. dan de truffels of ''champignons'' erbij en 30 minuten laten trekken en steeds roeren. 5. op het laatst cup-a-soup naar keuze erbij gooien en hoeveelheid ook naar keuze. algemeen bekend receptje denk ik maar stond er niet tussen, maskeert de smaak perfect en met gemak weg te krijgen Deel dit bericht Link naar bericht Deel via andere websites