Rave 2 Geplaatst 20 januari 2014 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2014 Hallo, Ik ben niet erg gecharmeerd met de smaak van de truffels. Dus wil ik misschien chocoladerepen ervan maken. Hoe moet je dit doen? want als je ze verhit dan gaan de stoffen toch verloren? Ik weet dat je de chocolade moet laten smelten eerst, en dan de poeder van de truffels erbij doen? Maar gaan de stoffen erin dan niet verloren? Mijn idee was; De chocolade laten smelten in een pannetje, truffels malen in een koffiemolen. De chocolade in een bakje gieten, wat kokospoeder erbij voor de smaak, truffelpoeder erdoorheen. Dagje in de koelkast, hard laten worden. Hoelang kan ik ze dan bewaren? stel ik maak de chocolade Donderdag, en zaterdag wil ik de truffels gebruiken. Hoe werkt dit precies? Link naar bericht Deel via andere websites
0 D34M0N 5 Geplaatst 20 januari 2014 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2014 Jij had afgelopen week toch al twee keer getruffeld? Dan raad ik je aan om eerst een of twee weken te wachten, anders gaat de trip waarschijnlijk weer tegenvallen. Link naar bericht Deel via andere websites
0 Rave 2 Geplaatst 20 januari 2014 Auteur Rapport Share Geplaatst 20 januari 2014 Jij had afgelopen week toch al twee keer getruffeld? Dan raad ik je aan om eerst een of twee weken te wachten, anders gaat de trip waarschijnlijk weer tegenvallen. Ik heb vorige week vrijdag idd getruffeld op een halve atlantis, die van zaterdag was niks geworden (uitgekotst) Wil het nu weer proberen om een hele Hollandia te nemen. Link naar bericht Deel via andere websites
0 partyboy 1 Geplaatst 21 januari 2014 Rapport Share Geplaatst 21 januari 2014 je kan gewoon truffelen hoor ik heb paar weke elke zaterdag gedaan en ging prima haha zaterdag weer Link naar bericht Deel via andere websites
0 Gonzo 31 Geplaatst 21 januari 2014 Rapport Share Geplaatst 21 januari 2014 In dit topic heeft iemand het op een vergelijkbare manier gedaan. Inderdaad drogen, vermalen met een koffiemolen o.i.d., chocolade smelten, van het vuur halen, poeder er doorheen en laten stollen. Let er wel op hoeveel chocolade je gebruikt per dosering truffels, en dat je b.v. geen halve kilo chocolade weg moet werken. Truffelpoeder en chocolade zijn gelukkig allebei een flinke tijd houdbaar, dus van donderdag tot zaterdag gaat zeker lukken Link naar bericht Deel via andere websites
Vraag
Rave 2
Hallo,
Ik ben niet erg gecharmeerd met de smaak van de truffels.
Dus wil ik misschien chocoladerepen ervan maken.
Hoe moet je dit doen? want als je ze verhit dan gaan de stoffen toch verloren?
Ik weet dat je de chocolade moet laten smelten eerst, en dan de poeder van de truffels erbij doen?
Maar gaan de stoffen erin dan niet verloren?
Mijn idee was;
De chocolade laten smelten in een pannetje, truffels malen in een koffiemolen.
De chocolade in een bakje gieten, wat kokospoeder erbij voor de smaak, truffelpoeder erdoorheen.
Dagje in de koelkast, hard laten worden.
Hoelang kan ik ze dan bewaren? stel ik maak de chocolade Donderdag, en zaterdag wil ik de truffels gebruiken.
Hoe werkt dit precies?
Link naar bericht
Deel via andere websites
4 antwoorden op deze vraag
Recommended Posts
Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen
Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten
Account aanmaken
Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!
Registreer een nieuw accountAanmelden
Ben je al lid? Meld je hier aan.
Nu aanmelden