mcman

Members
  • Aantal bijdragen

    20
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door mcman

  1. Eindelijk antwoord, ik was op reis, en ik kon niet meteen antwoorden.

    De dag nadat ik de truffels had ontvangen, heb ik 's avonds een pakje uitgetest. Daarmee heb ik een relatief goede ervaring gehad. Vorige week testte een vriend van mij een ander pakje uit, en ook hij had geen problemen. (de rest van de truffels heb ik al die tijd in de koelkast bewaard)

    Nu vrijdag heb ik samen met een andere vriend een pakje gedeeld, en hebben we wat geblowd. We waren het er alletwee mee eens dat de effecten fantastisch sterk waren.

    In principe heb ik dus tot nu toe een goede ervaring gehad. Naar mijn mening heeft de vertraging op de verzending dus geen erg grote impact gehad op de sterkte van de truffels :)

    Wat ik wél nog wilde vragen; Het eerste pakje, de volledige 15 gram, testte ik alleen in m'n kamer uit. Ik vond de effecten niet geweldig sterk, en had ik het gevoel dat het vooral mentaal negatief op mij werkte. Alleen in m'n kamer voelde ik me nogal opgesloten, en ik heb géén lachbuien of wat dan ook gehad. Toen een vriend van mij hetzelfde deed op zijn kamer, ging hij volledig akkoord met m'n mening.

    Toen ik echter een pakje deelde met een andere vriend (dus elk 7,5 gr), en daarna wat blowden, vonden we beide de effecten érg sterk, en hadden we beiden (bescheiden) lachbuien (de effecten waren zo sterk dat we op de duur niet duidelijk meer konden praten of lachen).

    Nu vroeg ik mij af of de lachbuien afhangen van de weed, of eerder van het gezelschap van een vriend.

    Ik weet alleszins dat, als ik alleen blow, nooit of heel zelden lachbuien heb. Als ik daarentegen met een paar vrienden rook, kan ik zonder reden dubbelklappen van het lachen. Is er een correlatie? Of is dit puur toeval?

  2. Ik slik mijn woorden terug in; vanmorgen, 15/01 zijn mijn 5 pakjes Atlantis aangekomen :) :) :)

    Er zit echter al behoorlijk wat lucht in de luchtledige verpakking, en op sommige stukjes zie ik (heel) kleine groene plekjes. Is dit normaal? Ik vermoed dat de post het paket al die tijd (verzonden "03/01") niet bepaald koel bewaard heeft. Op het label staat echter dat ze geldig zijn tot 04/03.

    Hebben ze wat aan hun kracht verloren? Of zijn de truffels nog altijd perfect eetbaar, en nog altijd even krachtig als 2 weken geleden?

  3. *Update (als het iemand iets kan schelen); 12 dagen later is mijn bestelling nog steeds niet aangekomen. Ik vind dit heel heel heel erg spijtig.

    Ofwel is er iets fouts gebeurd tijdens het verzendingsproces, ofwel is de bestelling gewoon nooit verzonden geweest. (en ik hoop écht van harte dat het de eerste reden is...)

    Een teleurstelling, zeker na de overwegend positieve feedback die ik hier op het forum heb kunnen lezen.

    Gewoon zomaar eventjes 40 euro kwijtgespeeld...

    Moesten de truffels dan toch nog aankomen in een van de volgende dagen, "vers" zullen allicht wel niet meer zijn!

  4. Is er hier nog een Belg aanwezig die al eens via magic-truffels besteld heeft? Zo ja, hoelang duurde het vooraleer de bestelling aankwam?

    Vorige week donderdag werden mijn bestelde truffels verzonden van uit Nederland, maar nu 8 dagen later is m'n bestelling nog steeds niet aangekomen :? . En gezien de post hier tijdens het weekend niet werkt, zal ik pas ten vroegste mijn bestelling maandag krijgen (hopelijk!). Dat is dus tenminste 12 dagen (of te wel 8 werkdagen) voor een verzending! Dat vind ik wel heel lang :( . Bovendien vertrek ik dinsdag op reis, en had ik ze graag voor m'n vertrek in m'n brievenbus gekregen.

    Op de duur begin ik me zelfs af te vragen of m'n pakje überhaupt aan zal komen :|

    Ik heb de contactservice al gebruikt, maar deze wil ik ook niet overbelasten.

    Ik vroeg het liever eens aan een Belg die al ervaring heeft :)

    btw, het is een bestelling van 5 pakjes, misschien heeft dit ermee te maken?

  5. Een sitter lijkt me zo'n onzekerheidsfactor, nog eentje waar je dan rekening mee moet houden. Maar iedereen is anders. Het hangt ook van de sterkte van de trip af. Mexicana zou bijv gezellig kunnen zijn met iemand anders erbij. Maar bijv 2 zakken Atlantis met een sitter word ik van de gedachte alleen al paranoia. Echt trippen is heel erg persoonlijk, zoiets als masturberen, maar nog persoonlijker. Op zo'n moment heb ik echt geen behoefte aan andere mensen in de buurt

    Ja ik ga volledig akkoord, trippen is voor iedereen anders, maar 'safety first' is misschien geen slechte zaak, just in case, vooral bij de eerste keer. Bij sommige Latijns-Amerikaanse stammen, waar hallucinogene paddenstoelen al duizenden jaren worden gebruikt, is alleen trippen zelfs verboden. Daar is de 'sitter' een sjamaan :) .

    Persoonlijk vind ik een sitter absoluut geen must, maar als je voor de eerste keer tript, is misschien iemand die meetript geen slecht idee. Als je dan eenmaal gewend bent aan trippen, kan je de sitter of meetripper laten wegvallen, en 'persoonlijk trippen', zoals StonedMonkey zegt, als je dat leuker vindt.

    En vooral veel info opzoeken :)

  6. Daarbij moet ik ook zeggen dat een bekende omgeving ook belangrijk is. Je weet wat je moet verwachten, dit zorgt ervoor dat je je over de plaats waar je tript geen zorgen moet maken, en dus behoudt je je 'emotionele stabiliteit'. Het was niet echt de moeite om dit te zeggen, aangezien dit al zodanig veel vermeld is op de meeste tripsites/ fora, maar het past goed in in m'n kleine theorie :)

  7. Ik denk dat onzekerheid de grootste reden is waarom mensen, die psychisch in orde zijn, bad trips kunnen krijgen. Bij trippen, en drugsgebruik in het algemeen, komt er altijd een vorm van experimentatie (en dus een vorm van 'onzekerheid') bij te pas. Je weet niet wat je te wachten staat, dus voel je je niet op je gemak. Dit maakt je 'emotioneel onstabiel' => vatbaar(der) voor een bad trip.

    Vooral bij psychedelia speelt dit volgens mij een belangrijke rol. De meeste drugs die psychedelisch werken hebben geen of weinig 'psychologische uppers'. Drugs die je zelfvertrouwen automatisch verhogen dankzij de aanwezige chemische stoffen (zoals cocaïne, amfetamines, alcohol...), of drugs die je zorgeloze kijk tegenover het leven geven (opiaten zoals heroïne) kunnen je heel moeilijk een bad trip geven, net omdat die factor onzekerheid bij deze wegvalt.

    Een manier om die factor bij psychedelia te verhelpen, is een sitter. Deze persoon kan namelijk helpen om die onzekerheid weg te werken (In je achterhoofd hoor je "moest er iets fout lopen, er is altijd de sitter om op terug te vallen").

    Een andere manier om wat meer zelfzeker te zijn, is informatie. Probeer zoveel mogelijk informatie op te zoeken over de drugs die je wilt proberen. Het internet kan hierbij een geweldige hulp zijn. Vooral trip reports, de ervaringen van andere mensen, kunnen je hierbij enorm helpen. Hoewel elke trip anders is, kunnen deze je een basisidee geven, zodat je min of meer weet wat je te wachten staat.

    Van zodra je het punt heb bereikt dat je zelfzeker de trip tegemoet gaat, wordt de kans op een bad trip (erg) klein, vind ik. Ik denk dat dit een onderdeel is van het begrip 'go with the flow', of 'turn off your mind, relax and go downstream' (dank u Leary, Lennon). Jezelf 'geven' aan de drugs en je onzekerheden aan de kant zetten staat voor mij bijna gelijk met een garantie voor een 'happy trip'.

    Daarbovenop denk ik dat deze denkwijze een beetje geldt voor alles in het leven, (en niet alleen tijdens het trippen). Mensen die erin slagen om de wereld te zien door een bril waarbij de glazen niet 'verduisterd' zijn door hun onzekerheden (= heldere kijk, 'open-minded') hebben doorgaans een 'happy trip' tijdens hun leven. Zelf ben ik niet zo godsdienstig aangelegd, maar ik denk dat dit een van de redenen is waarom spiritualiteit en religie zo populair is bij zoveel mensen. (denk maar aan de zekerheid die godsdiensten 'verschaffen' over wat er gebeurd na de dood. Een belangrijk aspect bij vele religies). Ik kan hier nog uren over schrijven, maar ik wil to the point blijven ;)

    Dit is mijn (voorlopige) visie op drugs en bad trips, hopelijk is dit niet te abstract, en kan dit je helpen om een bad trip te vermijden! :D

  8. Hallo!

    Kleine introductie; buiten weed ben ik op het gebied van drugs maagd. Onlangs besloten een paar van m'n vrienden en ikzelf om magische truffels uit te proberen.

    Na wat vergeleken te hebben tussen wat websites, kwamen we hier terecht. Hier zijn de prijzen héél erg laag. We vroegen ons af hoe dit komt. Op de website staat er een kort uitleg, maar deze vonden we niet genoeg. Na we uw adres, die vermeld staat, opgezocht hadden met googlemaps, zagen we een gewoon rijhuis. Op de website staat nochtans vermeld dat jullie ' truffels worden gekweekt in 's werelds grootste "magic truffel"-kwekerij'. We vonden dit nogal vreemd, we zouden daarom graag wat extra uitleg hebben voor we ons geld uitgeven aan truffels.

    Dit is absoluut niet negatief bedoeld, we zijn op z'n ergst uitgedrukt 'ongerust' :)