KJB

Members
  • Aantal bijdragen

    19
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door KJB

  1. Ik ga op 10 gram lekker. Is mijn safe zone zeg maar. Ben op 15 te hard gegaan toen. Je kan ook evt 12 gram nemen. Kan net het verschil uitmaken tussen chill en bad gaan.

    Met betrekking tot eten maakt het bijna niet uit. Ik at alleen maar fruit voorafgaand aan de trip. Banaan enzo en wat supplementen aan vitamine. (D & B)

  2. Very good gorbi, i am glad to hear ypu are going to stay at 15 grams plateau. "They" will start to learn you some other things now, sit back and relax. Listning to classical music on headphones would be my advice. It will take you to a whole other Journey. The very best of luck Gorbi, may the spirits be with you and guide you into the new realm of teachings.

    In await of your report,

    KJB

  3. Glowsticks, muziek (klassiek met koptelefoon op is erg indrukwekkend), en wat mooie kunst:

    http://eddiecalz.deviantart.com/gallery/

    In de tuin chillen is ook nice. Een vuurtje (waar je vriend over waakt is nice) verder kan je in je lichaam gaan zitten (en zodoende elke bot, orgaan & spier voelen) er zijn teveel chille dingen die ik op kan noemen. Een klein advies, eet een uurtje of 3 van te voren wat. Anders (kan) die er hard inkicken.

    Verder heel erg veel plezier gewenst, en ik hoop dat "ze" je wat nieuws kunnen leren.

    Wachtend op je report,

    KJB

  4. Yeah it was quite the experience.

    This whole exploring has changed me for life.

    I must say though, that using 15 grams is already a bit of heroic dose. I would reccomend staying there. Only to use some maoi's to increase its strength (lookup google for maoi's because they are a bit dangerous if used wrongly in diet) I went bad using 150 grams of 80% extra dark chocolate and I can tell you I was in it for more than 8 hours.

    Basically what i want to tell you is:

    The dose does not perse have to be increased, for the potency of the intake can be perfected as well (maoi MonoAmine Oxidase Inhibitor )

    Good luck and happy travels, i'll await your newly tripreport here.

    KJB

  5. Hey man, to answer to your question :

    no i did not.

    However for us it got a little weirder because we communicated telepathic with each other. And that is really really weird. I cannot put it good into words, but basically you know the answer to the question the other has. It is like you can read his mind and he can read yours too.

    And there are more things like that which are difficult to explain but are way awesome.

  6. De geheime tuin is een locatie in midden Nederland waar iedereen vrij op kan. Ik benoem het alleen zo omdat weinig mensen die locatie kennen. Dat scheelt massa toerisme :P

    Het is inderdaad niet voor iedereen en zeker ook niet iedereen kan dit in dezelfde setting gebruiken. Wel ben ik ervan overtuigd dat de "geestverruimende werking" van psychedelica tot inzichten kan lijden waar je bij de psycholoog jaren voor nodig hebt. En ook als onderzoeksmiddel is het erg interessant.

  7. Set: met N en R
    Setting : De geheime tuin
    Hoeveelheid : 10 gram hollandia


    Eindelijk was het dan zover, kjb ging weer trippen, en dit zou de eerste keer zijn dat ik niet zo blowen tijdens de trip.

    Ik had eerder in de geheime tuin een bad-trip gehad en dat zat me iets dwars. Vooral omdat ik liever op mijzelf ben samen met mijn vrienden en ik andere mensen dan schuw (mede door die bad-trip gekomen)

    Om 13.00 was het zover, ik nam 10 gram tot mij tijdens het lopen, en ging samen met N en R op een bankje zitten, wachtend tot het opkwam.

    Mensen liepen rond in het bos net zo genietend van het mooie weer als wij dat deden (de zon scheen heerlijk die dag) ik had er op dat moment nog geen moeite mee.

    Totdat er een of andere kerel op een mini-bike door het bos kwam gescheurd. (Leuk voor hem natuurlijk, maar velen zijn juist daar om van die rotherrie af te zijn)

    Op dat moment zei ik tegen N en R dat we zouden gaan, wat dieper het bos in en wat meer geïsoleerd (in de zin dat er meer afstand tussen de mensen en ons zou ontstaan)

    Nadat we daar gingen zitten, op een plek die heerlijk was, echt heerlijk. Maakten we het ons gemakkelijk en zaten we met zn 3en in een meditatie houding. Weer vielen mij er veel dingen in, de manier waarop bomen hun takken groeien en het patroon wat er uit voortvloeit (voor voorbeelden kijk naar de La Sagrada Famillia in Spanje) en dat wederom je gehoor, reuk en zicht erg scherp waren.

    Maar wat me het meest opviel, is dat we onszelf integreerden in dat kleine stukje bos, zelfs een kleine en hele mooie groene hagedis kwam even kijken wie daar trippend zaten. Een paar bijen zoemden om ons heen, naargeestig op zoek naar voedsel. Een paar bleven op ooghoogte zweven en keken mij recht in get oog aan. (Tot op heden geloof ik dat trippen een bepaalde connectie met dieren tot stand brengt die ik niet kan verklaren) de mieren (rode) liepen rond zoekende naar wat kruimels en stukjes zoet fruit die we eventueel hadden laten vallen. Een paar mieren hadden de framboos die we hadden neergelegd voor hen gevonden en probeerden er wat van te eten. Dat gaf ons een voldaan gevoel.

    Ondertussen hielden we gesprekken over het leven, de maatschappij waarin we zitten, en het opperen voor een noodzaak van psychedelisch gebruik voor iedereen. (Wij gaan er namelijk vanuit dat geestelijke verruiming inzichten vanuit een andere dimensie brengt die anders nooit opgedaan wordt)

    Later zat ik met een stuk (door de zon) gedroogd hout te spelen, en zag dat deze net zoals een ui was opgebouwd uit lagen, en merkte dat aan N en R op.

    Het was/is vooral goed, heerlijk en fijn. Het samenzijn met mijn beste vrienden, de power van de zon te voelen, het luisteren naar de specht die tikt, het zachtjes kraken van het hout door de wind. En de vogels die aangeven dat wij er waren, maar geen gevaar vormden. De mieren en bijen die kwamen kijken. De hagedis die rondsloop om ons aandachtige te bekijken. Het was ultiem!!

    Na een lange tijd 18.30 gingen we naar huis, pakte ik een lekkere douche en maakte ik me op voor de lange rit naar huis.

    Ik zal misschien in de zomer bog trippen, maar doe het rustig aan. Ook mijn dosis is lager dan eerder. Als ik lekker ga, waarom meer nemen ? Ook heb ik voor het eerst MDMA gebruik de vrijdag ervoor en dat was een hele mooie ervaring die me ook veel geleerd heeft. (Ik had een film "Neurons into Nirvana" op netflix gezien) en op die manier een hele nieuwe kijk gekregen op dingen. Ook een aanrader, is de film mr.nobody t geeft een inzicht in kwantum mechanica en als zodanige weet ik nu dat elke keuze de juiste keuze is. Geniet ervan en tot de volgende report! :-)

    KJB

  8. Met "off grid" bedoelde ik, dat je al je communicatie apparatuur uitzet (of het communicatie gedeelde iig) zodat niemand je kan bereiken als je tript.

    En ik weet uit ervaring dat als je tript de boel goed kan fucken met je. Zo ging ik slecht door een opmerking van een vriend van mij die achteraf heel anders overkwam dan tijdens.

    Ik ga a.s zondag om 03.30 uur het bos in met 2 vrienden en 20gram hollandia, dus ik ben benieuwd. Eerst de duisternis en dan die bevrijdende zonsopgang (waarvan ik het idee heb dat dat spectaculair zal zijn)

    Tot horens,

    KJB

  9. Heftig report... in ieder geval goed om te horen dat je het nog iets naar je hand kon zetten. Volgende keer ga je denk ik wel helemaal "off grid" of niet :P

    Toch kan ik het begrijpen i.v.m je dochtertje die daar slaapt en je wilt dat zij ook daar gezond en wel is. Blijft toch je kind. Ik kan dat goed begrijpen. Ik kijk er naar uit om je volgende report te lezen (met hopelijk wat blije inhoud:D)

    KJB

  10. Mooi tripreport, het toverde een glimlach op mn gezicht. Kan heel erg goed inleven in jullie belevingswereld. Heel erg gaaf om te lezen dat jullie je ego hebben laten gaan en gewoonweg genoten van het nu.

    Betreft die sitter O, is hij normaliter echt anti-drugs of niet ?

    Ikzelf merk namelijk aan mensen wat er dwars zit tijdens het trippen (of althans ik denk dat) en ik denk dat jij dit ook merkte (voor zover ik dat uit jouw tripreport kan opmaken) lees mijn tripreport voorbij de 5 zintuigen voor enige verklaring op het bovenstaande.

    Verder vind ik het gaaf om te horen dat je je nare dingen kon bijsturen. Ikzelf ben daar niet altijd toe in staat geweest (zeker niet bij mn hogere dosissen van de hollandia) het neemt me mee op een reis die soms echt overweldigend is.

    Gaaf om te lezen, en ik kijk uit naar je volgende tripreport,

    KJB

  11. Leuke tripreport, het klinkt alsof je het goed naar je zin hebt gehad :D

    Het voelen, ruiken en horen dat scherper is daar kan ik me helemaal in vinden. Ik heb zelfs een keer mijn reflexen getest trippend met een tennisbal in het bos en ik kon toen heel goed de baan van de bal "lezen" en als zodanig deze ook heel erg snel opvangen.

    Die truffels doen iets met je waardoor je je een "supermens" voelt.

    Ik ben ook bekend met bad gaan (zie mijn tripreport over de keerzijde van de hollandia) en moet zeggen dat als je met de juiste mensen op de juiste plaats bent het inderdaad goed komt. Tegen jezelf zeggen dat het goed komt werkt ook verzachtend en rustgevend.

    Kijk uit naar je volgende report.

    KJB

  12. Set: "de geheime tuin"
    Setting: met N en D (eerste keer)

    Seizoen: Herfst

    Rond de klok van 12 truffels ingenomen. Het was een redelijk zonnige dag (waterig zonnetje)

    Wat meteen opviel was dat het drukker was dan gewoonlijk in het park. Veel mensen waren op de been en ook enkele scouting groepjes waren er aanwezig. Wij trokken ons terug aan de achterzijde van het bos tussen de heuvels in.

    We gingen op een heuvel zitten, wachtend totdat de truffels zouden aankloppen. Na een kleine 20 minuten was het zover.

    Body High en een lichte visuele sensatie. N voelde deze keer duidelijker de Body High. Hij vond deze (in tegenstelling tot mij) minder heftig.

    We maakte het ons in de zon comfortabel en genoten van de omgeving. Ikzelf was wat onrustiger dan normaal (een voorbode) en stelde voor in het open te gaan zitten. Eenmaal daar gingen we lekker zitten met muziek op en alles was wel. D was teruggetrokken in zichzelf. Overdacht veel dingen na.

    Na wat 3 uur ofzo besloten we een joint te gaan roken. (A grade haze kwaliteit) deze kwam bij mij hard aan....

    Ik kreeg het wat kouder, de zon ging sneller onder in deze tijd van het jaar, en ik stelde voor om tegen een heuvel op te gaan ziten zodat we de baan van de zon maximaal kunnen benutten. N die normaliter er geen problemen mee heeft zei ditmaal "waarom altijd doen wat jij wilt?" De toon waarop dat werd gezegd raakte me (ik ben enigszins een controle freak dus dat kan de aanleiding zijn geweest)
    Na mijn uitleg over dat ik het koud had en de zon maximaal wilde pakken was het ok.

    Dit moment is zowel het mooiste als de ergste in mn tripperiode.

    We zaten op de heuvel. De zon half achter de wolken, toen N zei "kijk eens IN de zon" ik deed dat en wat er gebeurde, is de zon begon te trillen splitste zich in tweeën, trilde net zolang totdat deze weer een geheel was en een paarse gloed stak er rondom af. Dit is het ziekste wat ik ooit heb gezien!! :o

    Maar nu komt het : geeft kijken in de zon geen permanente schade ???

    Dat ging door mn hoofd, en ik zag wat vlekken op mn ogen als ik links of rechts keek. Voor de veiligheid vroeg ik hetzelfde aan N en D. N gaf aan dat hij niks zag. (Achteraf bleek hij me niet goed gehoord te hebben :P)

    Toen ging ik bad, ik dacht "die ogen heb ik verkloot, dit zal ik voor de rest van mn leven blijven houden" Ook dat blowen heeft absoluut niet geholpen. Vanaf dat moment wilde ik weg. Maar... geen sitter om je naar huis te brengen.

    En wij zaten daar met zn 3en in ee drukbezocht bos. Ik wenste daarna geen interactie meer met andere mensen (die we daarvoor nog gewoon vriendelijk te woors stonden) ik vroeg of we naar een rustige plek konden gaan.

    Dat was geen probleem. Alleen die mensenmassa (in mijn ogen waren dr 50 man aanwezig) daar moesten we dus doorheen. Ik wilde nog bijna het op het rennen zetten. N drukte me op het hart dat er niks kan gebeuren. Dat alles goed komt.

    Ik had het inmiddels goed koud, en wenste niets meer dan naar huis te gaan. N en D zijn samen met mij naar de auto gelopen, en eenmaal in de auto ging het al wat beter met me.

    Thuis bij N aangekomen heb ik een lange douche genomen, en kwam tot de conclusie dat ik nog in de coming down fase zat. De klok stond op 18.30 en om 19.30 moest ik mn vriendin 30 km verderop ophalen.

    Ik heb toen enorm veel suiker tot me genomen. En ven toen gaan rijden. Nog steeds voelde ik me niet echt toppie en bij me vriendin heb ik nog tot 20.30 gezeten voordar ik me goed genoeg voelde om te rijden.

    Al met al een onvergetelijke ervaring.

    Er zijn een paar dingen mis gegaan:

    1. Niet voldoende tegen warmte gekleed
    2. Te kort op tijd een afspraak hebben staan.
    3. Blowen
    4. In de zon kijken.

    Sinds deze trip heb ik nog velen malen geblowd. Nu doe ik dat niet meer. Ik kan niet meer goed ontspannen ervan sinds die trip. En het is maar goed ook, wilde namelijk allang stoppen dr mee.

    Ik heb er veel van geleerd, en kan het achteraf geen bad trip noemen. Eerder een persoonlijk slecht georganiseerde trip. Ik had beter op moeten letten met wat ik doe en hoe.

    A.s zondag eerste keer nuchter trippen in veilge set en setting (binnenshuis en in de tuin)

    Dus beginners, zij gijt gewaarschuwd

    KJB

  13. 2e trip ever.

    Set : Thuis bij N samen met R

    Setting : Goed en ontspannen.

    Deze trip is totaal anders dan mijn eerste met Hollandia, ik merkte gelijk op dat de paddo's zowel goed als kwaad voorstelden.

    In de avond namen R en ik de paddo's tot ons. In tegenstelling tot de truffels zijn paddo's (imo) erg ranzig. Het smaakt echt niet.

    Na een tijdje komt de body high, de welbekende onrust op. Visuals beginnen te arriveren en het plafond beweegt gracieus in ronde patronen.

    R zit em heerlijk te spacen. Hij legt me uit dat de plant die in de hoek van de kamrr stond wild aan het bewegen was. Ik vroeg me af of de plant misschien hulp nodig had :P Na even nadenken heb ik de plant wat water gegeven... en jawel deze begon wat rustiger te dansen.

    Ik ging naast R op de bank zitten en rookte een sigaret (wat mij opvalt is dat ik het echt heel erg fijn vindt om sigaretten te roken als ik trip. Vraag me niet waarom haha:p maar het is fijn.)

    Ik doe me ogen dicht en leer een andere kant van mijn lichaam kennen. Ik zit IN me lichaam op een manier alsof ik in de zenuwbanen van mijn lichaam reis. Ik merk van alles op: mijn blaas, mn tanden, mn benen, mn huid.

    Alsof ik intradimensionaal aan het reizen ben. :D

    Wat later komt er onverwacht bezoek :o R heeft een vriend uitgenodigd die zelf ook 2 vrienden had meegenomen. Ik had er geen moeite mee. J was gearriveerd samen met T en S.

    *ik wil bij dit stuk even een vraag stellen die ik graag beantwoord zie

    Kan het kloppen dat je sneller door iemand heen kan kijken, en je zodoende kan zien wat hij/zij dwars zit ?

    S zat namelijk op de bank en hij keek een beetje sip, ik vroeg em wat er aan de hand was. Hij zei dat hij zich prima voelde. Ik brak er (op een wijze die je alleen maar trippend kan maken) doorheen en vroeg of hem niet iets dwarszat want ik kon dat aan hem zien.

    S gaf aan dat hij op een punt in zn leven was gekomen dat hij niet wist wat hij moest doen (een breed antwoord). Ik zei hem dat iedereen op hetzelfde punt in "evolutie" staat als hij. Iedereen zit in die fase. "Geloof in jezelf en zoek de erkenning bij jezelf" zo zal je denk ik slagen eindigde ik.

    Hij fleurde ervan op, blij dat hij er niet alleen in stond. Dit zette de toon voor de rest van de trip.

    Ik merkte tevens op dat het gehoor echt 10x scherper lijkt, ik kon geluiden horen die ver van ons verwijderd waren en dat was indrukwekkend om mee te maken.

    De nacht was gevallen en we gingen allemaal naar buiten om een joint in de tuin te roken. Ik keek naat de sterren en kon de stelsels zelf zien. Met het blote oog!! Een ontzettend mooi gezicht om te zien.

    Na het roken van de joint ging J,S & T weg, en was ik alleen met R.

    R en ik zette de tv aan, en het viel ons beiden op dat het beeld uit vierkante blokjes bestond.

    (Elk elektrisch apparaat met beeld overigens)

    De coming down fase zakte in, en na afloop zijn we lekker gaan slapen.

    Wat ik wel moet opmerken is dat als ik heb getript heb ik last van hoofdpijn, maar daarna een paar maanden helemaal niet (terwijl ik soms weleens last van migraine heb)

    Mede psychonauten, dank voor het leesgeduld en tot de volgende. :D

    KJB

  14. Hallo mede-psychonauten

    Na het lezen van de vele tripreports heb ik besloten om de drie trips die ik heb ervaren erbij te zetten.

    Jullie mooie verhalen hebben mij geïnspireerd :)

    Dit is de eerste keer dat ik zou gaan trippen (ik had al eerder een invite ervoor gehad maar afgewezen i.v.m geestelijke toestand op dat moment)

    Het was een zonnige dag, lekker warm en wij hadden ons goed voorbereid. Ikzelf had in de aanloop er naar toe vele reports gelezen, de do's en don'ts geleerd en was er klaar voor.

    De setting was in het bos in het midden van het land op een locatie die ik maar "mijn geheime achtertuin" noem. Samen met mijn twee beste vrienden N en R.

    Lopende naar de locatie namen we de truffels in. N en R namen de volledige portie, ik nam net zoveel als dat ik fijn vond (was toch wat voorzichtig). Gearriveerd op de locatie en even te hebben gezeten kwam de (nu welbekende) onrust op.

    De body high die ik altijd in het begin "haat" liet van zich gelden.

    Normaal als je blowt voel je dat ook wel, maar dit was van een totaal andere klasse. Ook mijn maag begon een beetje te borrelen (veel boeren laten).

    Toen begon het.

    Eerst zag ik de lucht pulseren, langzaam in vormen tredend.

    Vlakbij waar we zaten had iemand een vuurtje gestookt, en de koolresten die er nog lagen kronkelden naar binnen toe, ik vond dat wel grappig en gaf dat aan aan N en R. N gaf aan dat zijn body high tamelijk mild was (achteraf had hij overall gezien een mildere trip dan ik en R)

    De bomen die om ons heen stonden hadden hele mooie (sneeuwvlok achtige) patronen. Ik staarde daar een tijdje naar en raakte enorm gefascineerd over de vorming van de natuur.

    Toen ik weer naar de grond staarde zag ik de grond zachtjes ademen. Ik was daar zo erg op gefocust dat ik de ademhaling ervan overnam (zodoende heb ik een nieuwe ademhalingstechniek geleerd)

    R en N wilden meer in de zon gaan zitten dus we verplaatsen ons. Body High gaf aan dat ik nog leefde (nu begon ik ervan te houden. Het hield me "grounded" wat voor een first time erg fijn is geweest.

    Op de open plek aangekomen gingen we in een soort kringetje bij elkaar zitten en aten we wat fruit (N had ook brood met kaas en ham meegenomen maar dat smaakte echt chemisch). Ik stak een sigaret op en begon te praten dat het leven in het NU zo fijn is, en dat we als mensen daar vaker stil moeten staan.

    R merkte dat ook op, maar raakte door zijn eigen trip vast in een spreekwoordelijke loop over de maatschappij. Ik flipte heel kort even uit (en excuseerde geljjk voor de uitbarsting) en gaf aan dat het geen nut had om trippend over maatschappelijke problemen te praten omdat het momentum van het NU daarmee verloren zou gaan.

    R bleef plakken erin :P N adviseerde me om wat muziek op te zetten. Ik deed dat vervolgens en deed mn ogen dicht en ging liggen.

    De CEV's die ik voor het eerst zag waren volkomen symmetrisch en het viel me in dat wiskunde/geometrie overal om ons heen aanwezig was.

    De muziek nam me mee op een reis, en met mn ogen dicht richting de zon ervaarde ik "haar" kracht.

    Ik besefte nu pas de volledige impact van de zon en de gemoedstoestand die het heeft op ons als mens.

    N en R zaten lekker te praten en ik joinde de conversatie. We kwamen overeen dat alles goed is. Het is zoals het is. Het NU is fantastisch.

    Ik wilde wel wat lachgas N en R gaven me een klop op de schouder omdat zij dat al vergeten waren (dat we het hadden meegenomen)

    Ik prepareerde de lachgas en gaf ieder een ballon met daarin de hoeveelheid van 2 patronen.

    Diepe teug nemen.... en daar ging ik. Het geluid verstomde even. Op een dat moment zag ik alles even in negatief (de kleur op foto's). Bij het uitademen kreeg ik zo'n ongelooflijke lachkick dat N achteraf heeft gezegd dat ie mij nog nooit zo heeft horen lachen, "het kwam bij jou van diep" zei hij.

    Tijdens het lachen had ik mn ogen dicht en terwijl ik lachte werd alles blauw. Ik besloot op dat moment dat lachen de kleur blauw heeft.

    Wat later in de sessie namen we dr nog een. En toen ik van deze bijwkam ben ik blijven liggen. De body high en de buzz van de lachgas gaven mij het gevoel alsof ik op de aarde zelf lag en ik wilde niet opstaan. Het leek alsof ik bovenop lag en de hele wereld lag onder mij. Dat was een "werelds" gevoel.

    N zette de muziek aan. Het nummer Moods - Endurance maakte een euforisch gevoel van blijdschap in mij los. Ik was ultiem gelukkig. Richting het einde van de trip rookte we samen een joint. Deze vulde de trip goed aan, en we genoten samen nog lekker na.

    Tijdens het nageieten probeerde ik een beetje wat te sturen, en merkte dat ver achter in het bos de bomen gewoon de grond in zakten. Ik liet het sturen toen vanuit een schrikreactie op wat ik zag los. Het is goed zei ik bij mezelf. N en R kwamen bij me staan en we gaven elkaar een diepe knuffel van waardering (deze trip heeft onze band versterkt op manieren die ik niet kan beschrijven)

    De coming down fase arriveerde, en we besloten naar huis te rijden.

    Ik reed (maar bleek nog een beetje te trippen) tijdens het rijden zette ik de "moet nu focussen knop" om en zodoende arriveerden we veilig thuis.

    (Deelname aan het verkeer verliep smooth, doch adviseer ik geen enkele om dit tijdens de coming down fase te doen.)

    ik realiseerde me dat als ik een ander persoon aankeek, ik als het ware "vraag" om een sociale interactie aan te gaan.

    Dit was erg apart om op te merken, en zou o.a met andere overdenkingen en bevindingen de basis vormen voot mijn verdere onderzoek in de wereld van "de kleine helpers"