PDA22

Members
  • Aantal bijdragen

    1
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Upvote
    PDA22 ontving waardering van OnTheChase in Universeel   
    UniverseelDaar zit je dan met aan de éne kant op de tafel, Het Hermetisch Museum Alchemie en Mystiek, Isis Ontsluierd van H.P. Blavatsky, en aan de andere kant het boek De Natuurwetten van Archimedes tot Hawking. Je denkt een begrip te hebben van hoe het allemaal reist en zeilt in het Universum, maar wat een mens allemaal kan meemaken in zijn eigen bewustzijn is met een pen of digitale inkt niet te beschrijven.
    De golven van emoties die door een mens ervaart kunnen worden, die ontstijgen alles. Dat het universum in staat is een bewustzijn of intelligentie te creëren spreekt toch van een schitterende universele toepassing van iets dat geen doel heeft, dat werkelijk waar universeel is. Alles is mogelijk in het universum, beter gezegd het oneindige veld van universele ruimte die alle mogelijke combinaties mogelijk maakt. Velden die elkaar beïnvloeden ,alle natuurwetten die maar mogelijk zijn met zwaartekracht, magnetisme, energie, donkere energie, materie, antimaterie plus alle krachten die nog een naam moeten krijgen.. Alles is mogelijk en alles gebeurt ook. Een universele toepassing die perfect in balans is in het ene heelal en zeer onstabiel in het andere. Alles is mogelijk, alles in balans, alles is niets of alles of niets, het maakt niet uit. Aan is uit of niet. Superposities en supersymmetrie in de quantum mechanica beschrijven elementaire deeltjes, die zowel een negatieve als een positieve lading hebben, en die zich ook op het zelfde moment in tijd op twee verschillende posities bevinden. Als materie en antimaterie bij elkaar komen dan vernietigt het elkaar.
    Je gedachte de vrije loop laten. Vrij zijn is heerlijk. Alle energieën die elkaar beïnvloeden, neuronen en synapsspleten die gevoed worden met neurotransmitters. De chemische cocktail van elementen en moleculen die dagelijks stromen door je lichaam. Hoe is het toch allemaal mogelijk?
     Is het zo bedoeld of is het het logische gevolg van alles?
     
    Waarom?Diep in het woord waarom ligt een verlangen opgesloten om het universum in al zijn facetten te verklaren. We hebben ons deze vraag altijd gesteld om onze eigen realiteit te verklaren.  Maar waarom?
     
    Waarom is een vraag die alleen de mens zich stelt. Sommige beweren dat het een gevoel is. We denken een verschil te kunnen maken. We achten ons niet alleen in staat het universum te verklaren, maar er zelfs iets van te leren zodat we het kunnen verbeteren.
     
    Waarom; symboliseert de zoektocht van de mensheid. Het bewustzijn van de mens wil alles verklaren. "Er moet toch een logische reden voor zijn", stellen we dan."Oorzaak en gevolg"? Ook dit zijn weer twee door ons bewustzijn gecreeerde concepten.
    Waarom doen we dat? Waarom is er een woord voor elke gedachte, emotie, waan en gevoel. Waarom proberen we het universum te verklaren met onze beperkte zintuigen?
    Waarom creëert het universum een wezen dat onderzoek naar het universum verricht? Waarom probeert het universum zichzelf te verklaren?
     
    Waarom? 
    http://info.mikepeeters.nl/index.php