Dorpsgek

Members
  • Aantal bijdragen

    1
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Dorpsgek

  1. Ik zie dat dit behoorlijk oud is. Maar ik wil toch even reageren. Misschien dat net als ik iemand via Google hier terecht komt. Het zou kunnen dat iemand iets heeft aan mijn ervaring. Truffels kunnen behoorlijk in sterkte verschillen. Ook binnen een soort. En daarnaast reageert iedereen anders op psychedelica. Niet alleen geestelijk, ook hoe efficiënt je lichaam de psilicoybine afbreekt, of je gegeten hebt etc.

    Mijn ervaring:

    -Als je merkt dat je tijdsperceptie flink is aangetast is het geen milde trip meer. Dan weet je dus dat je gevoelig bent of ze sterker dan verwacht zijn. Ik heb ervaringen waarbij ik nog volledig tijdsbesef had. Maar dat waren echt geen goede eerste ervaringen geweest qua sterkte.

    -Misselijkheid kan alles verpesten, als je dat ook als je nuchter bent een vervelend gevoel vindt. Drink Ginger ale of kamillethee, Cola kan ook helpen maar daarin zit cafeïne. Of iets anders waarvan je weet dat het helpt tegen misselijkheid. Zorg dat je het bij de hand hebt. Even op bed gaan liggen kan ook helpen.

    -Maar je kan misselijkheid ook voorkomen: Je hoeft niet perse alles in een keer te eten en je hoeft het ook niet op een nuchtere maag te doen. Dat is meer voor mensen die veel ervaring hebben en op zoek zijn naar methodes om zoveel mogelijk eruit te halen. Eet een normale maaltijd ongeveer 2 uur van tevoren. Er was een tijd dat ik ook niet anders wist dan dat je 10 minuten moet kauwen of fijnsnijden en in citroensap moet weken. Je krijgt dan ineens alles tegelijk binnen. Qua ervaring maar ook als belasting voor je maag. Dat heeft er bij mij voor gezorgd dat ik het niet meer wilde doen omdat het altijd enorm heftig was.

    -Dosering is alles! Er was een tijd dat ik ook niet anders wist dan dat alles in een keer 10 minuten moest kauwen of fijnsnijden en in citroensap weken. Je krijgt dan ineens alles tegelijk binnen. Qua ervaring maar ook als belasting voor je maag. Dat heeft er bij mij voor gezorgd dat ik het niet meer wilde doen omdat het altijd enorm heftig was. Neem kleinere hoeveelheden in de loop van een bepaalde tijdsperiode. Bijvoorbeeld iedere 20 minuten 0,5 gram of zelfs 0,35. Zo merk je hoe je lichaam en geest reageren en rol je langzaam in de trip. Merk je na 40 minuten of een uur dat het goed gaat, kun je altijd nog iets meer erbij nemen.  Ik kan een leuke ervaring hebben met 3 tot 5 gram zonder enige misselijkheid en zonder dat ik meteen een mokerslag krijg. Het is wel minder efficiënt want je lichaam begint meteen met het opbouwen van tolerantie, maar het is onzin dat je er niets van merkt als je na een uur nog iets neemt.

    Ik schrijf dit uit eigen ervaring. Ongeveer 10 jaar geleden heb ik ook een behoorlijk onplezierige ervaring gehad en durfde gewoon niet meer. Kortgeleden vroeg ik me af: maar wat als ik eerst vaststel hoe gevoelig ik ben en de dosering opvoer ?Toen kwam ik erachter dat er meerdere wegen naar Rome leiden.