djezus

Members
  • Aantal bijdragen

    10
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door djezus

  1. weet hier iemand of truffels goed te combineren is met SSRI's?

    ik ben namelijk vorige week begonnen met het slikken van Citalopram (10mg) voor een lichte depressie maar ik weet dus niet of dit te combineren valt met psychedelica (kan het ook niet op internet vinden)

    Alvast bedankt!

  2. ik vind truffels juist te kort duren! als het begint uit te werken ben ik altijd teleurgesteld dat het fijne gevoel over is.

    over LSD kan ik jammer genoeg niet meepraten want dat heb ik nooit mogen ervaren :( (omdat ik het simpelweg niet aan kan komen)

    mijn mening over truffels is dat het hartstikke mooi en overweldigend is maar wel in een paar uur gepropt..

  3. dit hebben ik en mijn vrienden ook geprobeerd met friesche vlag bollini vla, wij dachten dat de vla de truffelsmaak zou maskeren maar in plaats daarvan begon de gehele vla naar truffels te smaken :x met als gevolg dat 1 vriend alles had uitgekotst en maar een hele lichte trip heeft ervaren

  4. vannacht weer lucide gedroomt :D, ik heb een gouden tip voor mede droomreizigers.

    meestal als je merkt dat je aan het dromen vervaagt de droomwereld en word je weer wakker, als de droom vervaagt moet je meteen rondjes beginnen te draaien en in je handen wrijven, hierdoor blijf je langer in je lucide droom! werkt echt!

  5. Luciditeit begint meestal midden in een gewone droom als de dromer zich ineens realiseert dat zijn ervaringen niet echt zijn, meestal nadat er iets onmogelijks of ongebruikelijks gebeurt (vliegen bijvoorbeeld).

    Sommige mensen worden lucide zonder duidelijke aanwijzing. De mate van luciditeit kan variëren. Bij een hoge mate van luciditeit heeft de dromer in de gaten dat de gebeurtenissen zich in zijn hoofd afspelen, dat er geen echt gevaar dreigt, dat hij in werkelijkheid in bed ligt en ieder moment wakker kan worden.

    Bij een lage mate van luciditeit is de dromer zich bewust genoeg om de gebeurtenissen te sturen, maar onvoldoende om zich te realiseren dat ze niet echt zijn. Lucide dromers beschrijven hun dromen vaak als spannend, kleurrijk en fantastisch. Sommigen beschouwen het als een spirituele ervaring en beweren dat het hun leven en hun visie op de wereld heeft veranderd. Lucide dromen blijven de dromer beter bij dan andere soorten dromen, zelfs beter dan nachtmerries.

    Stephen LaBerge, een bekende onderzoeker van lucide dromen, heeft mensen die doelbewust lucide dromen nastreven 'oneironauten' genoemd (droomreizigers). Ofschoon hij zich voorstaat dat hij degene is die voor het eerst met het fysiologische bewijs kwam van lucide dromen, strookt dit niet met de werkelijkheid.

    Er zijn veel onduidelijkheden over lucide dromen, net zoals er over het normale droomproces ook nog veel vragen onbeantwoord zijn. Vanwege het gebrek aan kennis over dit onderwerp, is het moeilijk te bepalen of lucide dromen al dan niet de positieve werking van dromen tegengaan. Er zijn geen gevallen bekend waarbij het lucide dromen gezorgd heeft voor psychische stoornissen. Het is immers vrijwel onmogelijk om alleen maar lucide dromen te hebben, en ook wanneer men op regelmatige basis lucide dromen heeft, blijft het grootste deel van de dromen doorgaans non-lucide

    Bron:wikipedia

    hier heb ik me de laatste tijd in zitten verdiepen, na een nachtje inlezen is het me ook al 1 keer gelukt, het duurde denk ik een seconde of 20 maar ik was wel met mijn volle bewustzijn in mijn eigen droom!

    zijn er hier meer mensen die ervaring hebben met lucide dromen, of misschien tips hoe je vaker lucide kan dromen?

  6. De plant wordt al duizenden jaren bij religieuze rituelen van de Mazatec-indianen door hun sjamanen gekauwd. Door het kauwen ontstaat een langer aanhoudend effect dan bij het in het westen gebruikelijke roken; wie de plant rookt in een pijp ervaart korte, veelal niet meer dan tien minuten durende, maar wel zeer intense atypische hallucinaties. De meeste gebruikers beschrijven de ervaring als prettig, soms zelfs spiritueel.

    Anderen vinden de ervaring daarentegen juist beangstigend en te intens. Frequent wordt als angstwekkend effect gemeld een (tijdelijk) gevoel van controleverlies waarbij de waarneming van de omgeving wegvalt en een neiging tot een soort blind, slaapwandelachtig bewegen de kop opsteekt (waardoor de gebruiker zich onbedoeld aan gevaren kan blootstellen) en ook elk gevoel voor hoogte en diepte verdwijnt: de gebruiker vreest dan in een plat tweedimensionaal vlak te zullen moeten worden opgenomen. Er bestaat met name voor nieuwe gebruikers en experimenteerders een gevaar van overdosering of van een onderschatting van de mogelijke negatieve effecten, doordat het middel veelal legaal en betrekkelijk goedkoop is en de directe werkingsduur vrij kort.

    De primaire actieve hallucinogene stof is salvinorine A, maar de soort bevat ook salvinorine B tot en met F en divinatorine A tot en met C. Salvinorine A werkt in op kappa-opioïdereceptoren in de hersenen en geldt als het sterkst bekende natuurlijke hallucinogeen.

    Australië was het eerste land dat de handel in Salvia divinorum (per 1 juni 2002) verbood. Een aantal Europese landen en een aantal Amerikaanse staten volgden. In Nederland is de plant legaal verkrijgbaar in smartshops, vaak in generieke vorm, maar ook wel in vijf-, tien-, vijftien-, twintig- en extra sterke veertigvoudige extracten.

    In de loop van 2007 ontstond er een internet-hype rond het gebruik van Salvia divinorium, toen tieners in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk de plant op betrekkelijk ruime schaal als één van de legal highs omarmden. Zij maakten video's van hun ervaringen en plaatsten die op YouTube.

    Eén en ander bleef vervolgens ook voor de klassieke massamedia niet lang onopgemerkt en er verschenen geleidelijk aan meer berichten over 'die wonderlijke YouTube-subcultuur van hallucinerende jongeren'.

    Zo kwam de BBC bijvoorbeeld met een bericht, waarin ze een van die op YouTube geplaatste 'ervaringsvideo's' van een salviagebruiker citeerde: "Mijn lichaam voelde aan als een verfpalet dat tegen een stuk linnen gesmeten was en langzaam naar beneden droop."

    "Het klinkt als een parodie op de geestverruimende hippies uit de jaren 60," aldus dit BBC-bericht, "maar een uitlating als deze is bepaald niet atypisch voor deze wonderlijke nieuwe subcultuur."

    Bron: Wikipedia

  7. als het warmer weer is vind ik het heerlijk om te trippen in een natuurgebied dicht bij mij in de buurt. meestal trip ik met vrienden maar ik vond het ook een hele unieke ervaring om in mijn eentje te trippen, omdat ik meestal als ik met vrienden trip alleen maar aan het lachen ben maar in mijn eentje vond ik het een hele spirituele ervaring.

  8. altijd als ik drugs op een alternatieve manier wil innemen mislukt het (hasjmelk, spacecake) ik ben dus bang dat ik niet alle werkzame stoffen er uithaal of dat de stoffen verloren gaan door de warmte en dat ik dalijk met vieze thee zit te kijken die geen eens werkt

    dus ik eet truffels gewoon