Stel dat het waar is


Recommended Posts

Omdat we nu technologie hebben dat we op beeldmateriaal steeds meer kunnen vangen. We zien dan ook hoe drastisch een samenleving kan veranderen, hoe bijv zelfs 30 jaar geleden een hele andere tijd was.

Kunnen wij echt anno 2015 een inschatting geven van hoe de maatschappij en perceptie van mensen zelfs 200 jaar terug?

 

Met dat idee in het achterhoofd, stel dat het verhaal van Jezus waar is, dat de mensen die erna leefde vergelijkbaar over hem vertelde als opa's over de WWII.

 

Mensen onderschatten hoe anders een andere tijd kan zijn. Voor iemand uit deze tijd zou een psychedelische trip minder ingrijpend zijn dan om in zo'n hele andere tijd te leven. Soms als ik aan het verleden denk dan is dat bijna psychedelisch. Het hele tijdsaspect heeft iets veel meer omvattenders dan kloktijd/kalender tijd.

Probeer dan maar eens voor te stellen hoe 2000 jaar terug in tijd zou zijn. In een tijd van een hele andere orde dan de onze zou het best kunnen(over water lopen, water in wijn, wederopstanding e.d.) en dat de mensen zo onder de indruk waren dat ze zelfs honderd jaar later hun leven, voor de leeuwen of kruiziging,opofferde in naam van ....

 

Ze zeggen dat geloof beperkend is, maar hoe bevrijdend is het om anno 2015 open te staan voor de mogelijkheid dat zoiets in die tijd juist heel goed mogelijk was?. Dat tijd de mensen kleurt zoals klimaat dat doet.

De mensen uit die tijd zouden juist niet kunnen geloven wat mensen van deze tijd met technologie doen

Link naar bericht
Deel via andere websites

Good point..

Mooi omschreven dit soort gedachten drijft bij mij altijd ergens diep in mijn wazig hoofd en ik heb moeite om zo een dinge nte articuleren. Toch vet gedaan. 



Ja je moet echt besefffen... niemand weet waar de fuck deze vliegende bol naar toe gaat. het is zooo onvoorspelbaar. En daarmee wil ik niets paranoid pushen of zeggen dat we allemaal gedoemd zijn maar we moeten opbectief beseffen dat heo verder we in de tijd komen hoe raarder het wordt.

We hebben letterlijk de bibiliotheek der wereld in onze broekzak zitten en en zouden het "kunnen " gebruiken voor ons zelf dde educeren en revoluties te starten. Dat klinkt gek mmaar het is echt zo.... weetje wat nog gekker is en nog absurder voor uit te leggen aan iemand van 200 jaar geleden.... het feit dat we macht hebben en het gebruiken voor Facebook validatie en grappige kattevideos te bekijken..... ohja en naakte vrouwen in onrealistische seksposities......


Dat doen we met onze wereldwijd bewusstzijn. 

Ist so bittersweet =D 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Men heeft het over 'Zeitgeist' geeft wel de mogelijkheid dat geest ook iets onafhankelijks kan zijn, dus niet per se een uitvloeisel van tijd, dat buiten de wereld van tijd staat en daarom alles in de wereld van materie beinvloedt, een eigen kleur, geluid etc heeft en als een komeet door die realiteit gaat en omdat een mensenleven op een hele andere schaal is niet beseft hoe grondig verschillend, dat net als een mens niet de druk van de oceaan op een bepaalde diepte niet meer kan weerstaan dat er tussen die tijdgeesten vergelijkbare druk maar dan niet van water maar van Universum en alles daar om heen.

 

De tijdgeest heeft iets van kleur, waar gaat het precies over in een andere kleur op een hele spectra aan tinten, mja, wat kan je verwachten met die baggage?

Het is alleen op momenten dat een mens bewust wordt van zijn spirituele kant dat de tijds dimensie niet alleen een bijzondere rol aan gaat nemen, maar ook dus de mogelijkheid om los te staan.

 

Nee, ok, onzinverhaal maar er zit dus echt een gigantisch verschil tussen onze tijd en 2000 jaar geleden, kunnen we daar echt een oordeel over hebben?

 

M.i. neemt de intensiteit van het menszijn steeds verder af, technologie is een teken van vooruitgang in ons niet menszijn.

Wellicht door seksuele rantsoenering, wellicht door het als man-vrouw-kind bezit in een hierarchische samenleving?

Wellicht omdat we als mensheid in aantallen steeds minder op zoogdier en steeds meer op insecten gaan lijkene(en technologie is bij deze metamorphose juist onontbeerklijkjk.. Misschien daarom ook dat mensen op dmt insectenwezens zien, technologische insectenwezens. Geen God, geen Jezus, maar de insectenstatus dat uit de voortplantings adagium van bijna elke religie voortvloeit..

Dat ook verlies van religie niet een teken is van vooruitgang,maakt het alleen maar ironisch....weer achteruitgang weergeeft, zover van het goddelijke staat dat de insectenmens het niet meer kan geloven

Welke aantallen rechtvaardigen mens status? Hoe ver moet een inflatie aan menszijn gaan, de tijd intensiteit van 2000 jaar geleden.....who knows?

 

 

.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Kan het zijn dat er een punt is in de inflatie van de mensheid dat er tussen leven en niet leven niet zo'n heel groot verschil zit?

Dat je zelfs bij helder weer de andere kant kan zien.

Een uitspraak als:"ik heb de grootst mogelijke ambitie, om mezelf tot nul te reduceren" Wat Gandhi danwel niet als vrouwenslaande echtgenoot kon bewerkstelligen lukt mogelijk dus wel in zijn geheel genomen voor Azie, het krioelt daar van de insectenmensen

Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden