iDenna

Members
  • Aantal bijdragen

    13
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door iDenna

  1. Bedankt voor de info Gonzo, hoef ik me gelukkig geen zorgen te maken dat ze anderhalve week in de koelkast liggen.

    Je kan de truffels in de koelkast bewaren tot een maand na de houdbaarheidsdatum. Dit is meestal 4 maanden na aankoop.

    Als je ze wilt drogen is het misschien ook een idee om de gedroogde truffels fijn te malen en daarna in capsules te stoppen. Zo'n capsuleermachine is bij de betere grow/headshops te krijgen en maakt het bewaren van truffels nog eenvoudiger :D

  2. Daaraan wil ik toevoegen dat wij in een groot veld willen gaat trippen zodat we naar de wolken kunnen kijken enzo, gewoon met allemaal eten/drinken en papier om op te schrijven en muziek via mijn telefoon. Is dat een goeie set&setting?

    Set & Setting is in principe prima. Echter omdat je geen ervaring hebt en je buiten gaat trippen in een relatief vreemde omgeving raad ik je niet aan om gelijk hard te trippen.

    Ik wil graag vrij duidelijke hallucinaties, maar ook heel hard en filosofisch kunnen nadenken. Ik hou heel erg van nadenken en denk veel over het leven, en zou het graag naar een 'nieuw' level willen brengen. Ik hou ook van tekenen en schrijven, dus sterke visuals en hallucinaties voor inspiratie zou top zijn.

    Verwacht bij 7,5 gram Atlantis truffels geen sterke open eyed visuals. Je kan misschien CEV's krijgen maar de portie is relatief laag voor wat jij op dat gebied wilt bereiken.

    Desondanks raad ik wel aan om eerst met een kleine portie te beginnen. Je hebt nog niet echt ervaring met drugs of psychedelica. Wiet en hasj zijn bijna niet te vergelijken met een echte trip. Je kan prima uit de voeten met 7,5-10 gram Atlantis (of bijvoorbeeld 15 gram mexicana/10-15 gram Tampanensis) maar het zal wel een lichte tot normale trip zijn. Ik denk dat voor je eerste keer je beter rustig kennis kan maken met de truffels. Zelf heb ik op een portie van 10 gram Tampanensis een heerlijke filosofische trip gehad. Je hoeft dus niet gelijk grote porties te nemen om lekker filosofisch bezig te zijn. En bovendien, je kan altijd meer nemen ;)

  3. Dat is niet zo goed om te horen, helemaal omdat deze methode op de website wordt vermeld als een manier om de truffels langer te bewaren. :?

    Je kan ze wel invriezen maar dan moet je ze vooraf drogen. Dan blijven ze met gemak een jaar goed (maat van mij was zo slim geweest om dat te doen, ik heb helaas gewoon alles vers in de diepvries gelegd).

  4. Bovendien wil ik (naar aanleiding van wat ik hier aan mooie trips gelezen heb) eigenlijk gewoon meteen all the way gaan. Closed eye visuals en een echte out of this world trip (Level 4?). Moeilijk moeilijk moeilijk. Tripsitter of geen tripsitter...
    Ik snap je helemaal. Maar ik zou, mocht je geen tripsitter kunnen regelen, niet meteen al te ver gaan. Als je een paar keer wat rustiger/lichter hebt getript leer je wat er gebeurd en hoe je er mee om kunt gaan, en daar heb je zeker wat aan als je een dikkere trip wilt maken. Zo trip je ook relaxter en hoeft je niet in je achterhoofd te houden dat er iets mis zou kunnen gaan.

    Bovendien weet je niet hoe gevoelig je bent voor de truffels. Het kan zijn dat om het gewenste niveau te halen je meer/minder moet nemen dan dat je vooraf dacht. En het zou zonde zijn als je voor je eerste ervaring gelijk een te hoge dosis neemt zonder dat je de ervaring hebt om de trip in goede banen te geleiden.

    Ik trip het liefst ook alleen en kan mijn truffeltrip redelijk sturen. In het begin had ik hier moeite mee omdat je nog niet goed weet wat de "regels" zijn van het trippen. Naarmate je meer ervaring krijgt zal het makkelijker worden om kleine dingen in je trip te sturen. En die ervaring kan van pas komen wanneer je merkt dat de trip je naar plekken stuurt waar je liever (nog) niet heen wilt.

    Je zei zelf dat je redelijk nieuw bent in de wereld van psychedelica. Ik zou daarom eerst beginnen met een portie Tampanensis van 15 gram of Atlantis van 10-15 gram. Je krijgt dan mooie CEV's maar kan wel rustig wennen aan het trippen zelf zonder dat je ego gelijk oplost ;) En geloof mij, elke ervaring met truffels is er eentje die je nooit vergeet!

  5. Zo zie je maar weer hoe het bij iedereen anders is. ^^

    Jazeker. Set & Setting speelt zo'n belangrijke rol in de ervaring van je trip. Ik geloof echt dat de stemming en de gedachtes waarmee je de trip ingaat grotendeels bepalen hoe de trip verloopt. En omdat iedereen andere stemmingen en gedachtes heeft (en natuurlijk een andere trip omgeving) zijn de ervaringen ook vaak per persoon verschillend. De grote lijnen zijn er wel (CEV's, gelukkig, e.d.) maar de gedachtepatronen kunnen soms mijlenver uit elkaar liggen :D

    Alvast veel plezier met je trip morgen ;)

  6. Fruit is ook een aanrader tijdens de trip. Bessen, bramen en aardbeien zijn mijn favorieten :D En, zoals Gonzo ook zei, eten is geen verplichting. En tijdens de trip zal je je waarschijnlijk niet echt met eten bezig houden. Daarom is fruit, en een beetje snoep e.d., ideaal om je suikerspiegel weer omhoog te brengen.

    En in de winkel heb je een soort van drank dat Djoezzz heet. Lijkt op taxi, maar dan anders. Dat spul is ook echt geweldig als je aan het trippen bent en zorgt er ook voor dat je suikerspiegel weer omhoog komt ;)

    Maar je hoeft niet bang te zijn dat eten je trip verpest. Ik neem vaak kleine porties truffels (10-15 gram tampanensis) en heb er altijd fruit en suiker bij. Heb nog nooit gemerkt dat mijn trip negatief beinvloed werd door de suiker :D

  7. Ik heb erg goede ervaringen met Tampanensis. 10 gram is een mooie hoeveelheid voor een eerste ervaring. Je krijgt wel lichte CEV's maar het is een stuk rustiger dan bij bijvoorbeeld Atlantis truffels.

    Verder vind ik de Tampanensis geweldig als je gewoon wilt zitten en lekker met elkaar discussiëren en filosoferen. Ik heb dit met een maat gedaan (was toen mijn eerste ervaring) en het was een rustigere en prettige kennismaking met de truffels.

    Mijn triprapport staat hier. Misschien helpt het een beetje met het maken van een keuze ;)

    Maar uiteindelijk maakt het niet heel veel uit welke soort je kiest. Zorg er gewoon voor dat je de hoeveelheid aanpast aan de truffel zodat je vriendin er rustig kennis mee kan maken. Elke soort heeft een andere hoeveelheid psilocybine, dus een andere sterkte. Maar de stof blijft hetzelfde en het karakter van de truffel komt meer voort uit de hoeveelheid stof die je tot je neemt dan echt verschillen in de truffels.

  8. Tijdens een truffeltrip is alles wat je meemaakt sterk gerelateerd aan hoe je je op dat moment voelt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de muziek wat minder chill werd of dat je stemming een beetje veranderde. Het heeft in ieder geval niks te maken met de dosis, 7,5 gram Atlantis truffels zou genoeg moeten zijn voor een lichte tot normale trip.

    Vaak werkt het veranderen van muziek, je concentratie verleggen naar andere objecten of naar een andere ruimte gaan erg goed om de trip enigszinds te sturen. Hoewel een truffeltrip minder te sturen is dan bijvoorbeeld een LSD trip is het nog steeds mogelijk om het in de goede richting te duwen. Dit heb jij bijvoorbeeld gedaan door naar buiten te gaan en even een sigaretje op te steken.

    Verder is het begin van je trip precies hetzelfde als ik altijd meemaak. Je legt associaties die je normaal niet legt, kleuren worden feller en patronen beginnen te bewegen en te vervormen. Daarna is het gewoon een kwestie van "meeliften" op de trip en kijken waar het je brengt. Zonder verwachtingen en openminded.

    Ik zou me er niet te druk over maken en gewoon rekening houden met de set en setting en waar je je het prettigst bij voelt. Vaak bepaald dat al de helft van je tripervaring ;)

  9. Sjamanistische muziek, en in het bijzonder de native american music, is niet echt populair. Ik kan me niemand voor de geest halen die ooit gesproken heeft over goede sjamanistische nummers.

    En dit is heel jammer want het is echt geweldige muziek om mee te ontspannen, weg te dromen en lekker te trippen! :D

    Een paar voorbeelden:

    http://www.youtube.com/watch?v=QHcVbQZ-O_E

    Klinkt het een beetje of vind je het helemaal niks? Ik ben wel benieuwd ;)

  10. Gisteren heb ik voor de eerste keer truffels geprobeerd. Dit is tevens mijn eerste ervaring met psychedelica. Ik heb me er goed in verdiept voordat ik de truffels ging uitproberen (erowid, encyclopedie van Rätsch en verschillende fora). Ook heb ik mijn verwachtingen zo laag mogelijk gehouden. Ik denk dat het beter was om de trip in te gaan zonder verwachtingen en het maar over mij heen te laten komen.

    Setting:

    Zolderkamer. Ingericht met allerlei sprituele objecten zoals boedhha's, afrikaanse maskers, wierrook en kaarsen. Op de achtergrond draaide Soma.FM – Black Rock.FM. Winamp visualizer was aan en stond te draaien op mijn Ambilight TV.

    18:00

    Ik ben begonnen met een halve dosis tampanensis (8gr.). Mijn idee was om eerst een klein beetje te proberen (halve portie) om mijn gevoeligheid te testen. Meer kan altijd, minder wordt moeilijker. Ik was de hele dag al nuchter wat zorgde dat ik 12 uur voor de trip mijn laatste maal had genomen. Wel heb ik in de middag, rond één uur, een glaasje drinkyoghurt genomen.

    Ik had me er al op voorbereid dat de truffels niet zouden smaken. Dit viel erg mee en vond ze zelfs lekker. Ik had geen gevoel van misselijkheid.

    18:45

    Ik zat op de stoel en keek naar de muur. De muur begon subtiel te vervormen. Er kwam een bolling die zich langzaam naar buiten wou drukken. Ik zei dit tegen mijn maat die hier natuurlijk helemaal niks van snapte.

    Toen begon het filosofisch aspect. Mijn maat had één truffel genomen om de smaak te proeven. Hij dacht ook dat de truffels niet te eten waren maar moest toegeven dat het nog best te doen was. Daarna had hij wat Haze in de vaporiser gedaan en zijn we gaan spelen met keukenpapier.

    Ik probeerde het keukenpapier te scheuren maar kon dit niet over mijn hart krijgen. Ik had empathie voor het papiertje en had het gevoel dat als ik het papiertje zou scheuren ik het universum en mezelf door midden zou scheuren. Dit moest ik natuurlijk een half uur lang gaan uitleggen tegen mijn stonedde maat die gelijk een lachkick kreeg.

    19.30

    Het volgende uur bestond uit de link leggen tussen het keukenpapier en het universum. Overal waar wij keken zagen we voorwerpen die deel uitmaakte van het universum. Aloë Vera drank bleek een geweldig visueel spektakel te zijn. Vooral wanneer ik hem voor mijn ambilight tv hield. Je zag de kleine blaadjes zwemmen in de zee van drank. Net zoals planeten in het universum zwemmen. Toen vond ik het ook bizar dat de blaadjes niet naar beneden vielen maar bleven drijven op hun plek.

    Het voelde niet goed om de Aloë Vera drank op te drinken. Waarom zou ik een universum zo mooi kapot willen maken? Het duurde ruim een kwartier voor ik de eerste slok durfde te nemen. En toen kwam de pizza...

    20.30

    Het eten van een pizza geeft duidelijk weer wat het verschil is tussen iemand aan de truffels en iemand aan de wiet. Ik kon niet stoppen met het bestuderen van een slice of pizza. Ik zag er een planeet in. Eentje die veel leek op Mars (Het was een pepperoni pizza). Mijn maat zat gewoon zoveel mogelijk pizza in zijn mond te douwen. De realisatie hiervan zorgde voor een lachkick die weer enkele minuten aanhield.

    21:00

    Gedurende deze ervaring heb ik een kladblok met uitspraken bijgehouden. Na de pizza zijn we ons hier erg op gaan richten en hebben we de laatste anderhalf uur filosofische gesprekken gehad. Over het bestaan van het leven, de link tussen vuur en jaren en dat truffels geen belasting is maar eerder een ontnuchtering. Ook kwamen we tot de conclusie dat de grote filosofen van vroeger gewoon pizza bakkers waren die de juiste keuze paddestoelen hebben gebruikt voor hun pizza. Om daarna de link te leggen dat om wereldvrede op te lossen we het buffet van de tweede kamer moeten vervangen door pizza's met paddestoelen. Het leek ons op dat moment de ultieme waarheid en een logische conclusie.

    Hieruit is ook een soort van gedicht gekomen. Op dat moment was het één van de brilliantste stuk tekst die we ooit hebben gezien. Nu valt dat erg mee.

    Het universum

    Vuur is leven,

    Hout is het menselijk leven.

    Wat er komen gaat is al bepaald,

    Allen niet hoe hard er geblazen wordt.

    ( We zaten te spelen met een Palo Santo houtje)

    Vuur is net als menselijke jaren,

    Het eet het hout weg.

    Net zoals de jaren ons wegeten.

    Dan reist de vraag;

    Wat blijft er over?

    22:30

    De trip eindigde rond 22:30. Uiteindelijk heb ik niet de tweede portie genomen en ben ik gebleven bij de 8gr Tampanensis. Ik had er tijdens deze ervaring helemaal niet aan gedacht dat ik nog een portie kon nemen. De wereld en het universum waren zo mooi dat de gedachte om een hogere portie te nemen nooit naar boven is gekomen.

    Al met al was het een geweldige eerste kennismaking met de truffels. Ik heb geen grote dosis genomen maar dat hoefde ook niet. Ik denk dat de truffel wel aangeeft als je een hogere dosis nodig hebt of niet. En in dit geval heb ik nergens de behoefte of de gedachte gehad om meer te nemen. Dat bewaar ik wel voor de volgende keer als ik mijn zakje met atlantis truffels uit de koelkast haal.