Rémy

Members
  • Aantal bijdragen

    29
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Rémy

  1. In mijn zoektocht naar een mooi plaatje kwam ik deze website tegen. (Enigzins vreemde standpunten onder het kopje 'Government')

    Voorproefje

    Anatomically modern humans are believed to have emerged about 200 000 years ago[1], but our abstract and symbolic language might have emerged much later in the Upper Paleolithic Revolution about 50 000 years ago[2]. The onset of this abstract and symbolic language is furthermore believed to have started a trend of cultural evolution[3] by making our collective pool of knowledge increase from one generation to the next. Some of the first evidences of an abstract and symbolic language can be found in cave paintings[4]. Many archaeologists believe that shamans[5] were responsible for creating these cave paintings, and that these shamans were in some kind of hallucinogenic trance while they painted. These trances could very well have been induced by magic mushrooms, as many of the shamans of the indigenous peoples today use magic mushrooms in their rituals. Increased levels of lingual abstraction might have arisen from temporarily increased neural communication between distinct parts of the brain that normally don't talk to each other. While a permanent increase in such interregional brain communication probably disrupts the proper functioning of the brain, occasional increases might have introduced our language to new metaphors and analogies. These occasional increases in interregional brain communication might have come from consumption of magic mushrooms as individuals under the influence of magic mushrooms often report synesthetic experiences[6] which can be correlated with increased interregional communication between distinct parts of the brain[7]. Many people claim to see visions of highly abstract fractal-like patterns while under the influence of magic mushrooms[8], and often get a heightened interest in abstract art following their psychedelic experiences. Becoming increasingly interested in abstract art can be correlated with increasingly abstract visual processing in the brain.

    http://www.archania.org/index.php?page=mushrooms_and_evolution

    mushrooms_and_evolution.jpg

  2. Laatst ben ik tot de conclusie gekomen dat een rijke fantasie van essentieel belang is om 'echte' vrijheid te kunnen ervaren.

    Het stuk dat je citeerde Gonzo is zeker een hersenspinsel waard! Uit eerdere boeken waar de geschiedenis van hallucinogenen word onderzocht, kwam men tot de conclusie dat deze middelen ons symbolisch en creatief karakter hebben doen ontstaan. Het maken van bouwwerken, rechte, spiraalvormige, ronde en andere structuren, het inbeeldings- en fantasievermogen, religie en een idee van een leven na de dood, hoogstwaarschijnlijk allemaal te danken aan paddenstoelen en trancetoestanden (bij extreme honger of dorst), die qua stofjes en effecten niet veel van elkaar verschillen. En de moderne oertijdige mens was daar zeker niet de enige in, Neanderthalers kenden ook religieuze handelingen en kunstzinnige creatievelingen.

    Onze structuren, zowel materieel als geestelijk, zoals we die gewend zijn, vinden hun oorsprong in het alternatieve bewustzijnstoestanden. Dat is in ieder geval de golf waar ik op mee dein :mrgreen:

    Als ik de link leg tussen DNA, waarvan veel wetenschappers niet geloven dat het op aarde heeft kunnen ontstaan en neigen overtuigd te zijn van een Schepper, en paddenstoelen die vervolgens worden gestuurd om de 'levende' schepping van opvoeding te voorzien. Dan zie ik een mooi verhaal dat ik graag wil onderzoeken, al is het door enkel mijn eigen brein te onderzoeken :lol:

    PS: Er zijn laatst beeldjes opgegraven van ongeveer dezelfde leeftijd als de Venusbeeldjes, honderden beeldjes in de vorm van mensachtige paddenstoelen.

    De geschiedenis is fucking vaag!

    62065301084814296_zHCzPQYs_b.jpg

  3. Crop-Circle-Magic-Mushroom-Spores-Rough-Hill-nr-Winterbourne-Bassett-Wiltshire.-Reported-24th-June-2009.jpg

    Op het moment lees ik het boek Lof der Onzin van Bruno Post. Voor een euro in de bied gekocht! Het gehele boek is gericht op de onzinnigheid in het leven, iets dat voor Bruno hoger staat aangeschreven dan waarheden waar we veel minder aan hebben.

    Net las ik in dat boek een interessante passage over dikkopjes (magic mushrooms). Geheel speculatief, maar enorm boeiend en voor sommigen onder ons zelfs geloofwaardig. Daarom wil ik deze passage graag met jullie delen!

    Drie soorten buitenaardsen

    Er zijn twee, ja, drie mogelijkheden als het om buitenaards leven gaat. De eerste is dat het niet bestaat en de tweede dat het wel bestaat. Maar met deze uitspraken zijn de mogelijkheden nog niet uitgeput. Buitenaards leven is leven dat niet op de planeet aarde is ontstaan. Dit leven, in welke vorm ook, kan te vinden zijn op andere planeten en binnen of buiten ons zonne- en/of melkwegstelsel. Ufologen onderzoeken hoe deze levensvormen de aarde kunnen bereiken met hun vervoersmiddelen, zoals daar zijn: vliegende schotels, meteorieten, kosmische stof, zwarte materie, lichtstralen en wat dies meer zij. Een derde mogelijkheid evenwel is dat buitenaardse levensvormen de aarde reeds bereikt hebben en onder ons leven, zij het in een nog niet door ons herkende vorm of vermomming.

    De kans dat buitenaards leven de gedaante zou aannemen van een mensachtig wezen is uiterst gering. Immers, gezien de variatie van levensvormen die er in de afgelopen 4,5 miljard jaar op aarde hebben bestaan, zal de vormenrijkdom van leven dat elders is ontstaan minstens even groot, doch totaal anders zijn dan bij ons op aarde. Het leven op aarde is aangepast aan de omstandigheden zoals die hier in de loop van miljarden jaren hebben geheerst en zijn veranderd - de kans dat de omstandigheden op andere planeten in het universum exact identiek zijn, en dat 4,5 miljard jaar lang, is verwaarloosbaar klein. Zo er elders leven is ontstaan dat intelligent genoeg is om het heelal te bereizen, heeft dat vrijwel zeker een vorm die ons onwennig zal voorkomen. Het is zelfs de vraag of wij het als intelligent leven zouden herkennen.

    Dit inzicht geeft de vele gepubliceerde verslagen van de ontmoetingen met buitenaardse intelligenties iets meewarigs. In deze verslagen komen twee soorten aliens voor: de grijze, tweebenige wezens met armen tot de grond en grote, donkere, pupilloze ogen. Neuzen en oren worden niet altijd waargenomen (soms wel puntoren en kattenogen). Ze hebben zelden kleren aan, tenzij dat grijze uiterlijk van hun kledij is. De taal die ze voortbrengen heeft iets klikkends of klakkerigs. In de literatuur heten ze 'kleine grijzen' en ze zijn beroemd geworden doordat vijf van hen begin jaren vijftig gevonden zouden zijn in of nabij een neergestorte ufo in Roswell in Amerika. Er bestaat nog een tweede groep tweebenige buitenaardsen, die bekend staan als 'arische noorderlingen' (Aryan nordics): grote stoere mannen met blonde lokken - onaardse verschijningsvormen van het 'blonde beest' waarover de Duitse filosoof Nietzsche reeds repte. De leider van deze groep is Ashtar (of Astar) en ze worden vooral waargenomen door ufo-spotters van een rechtse politieke signatuur.

    Het thema van de macht die van buitenaf binnenvalt in een gesloten wereld en deze volledig op z'n kop zet, is zo oud als de wereld. Dit zal het succes verklaren van de vele spannende en soms humoristische films en televisieseries over genoemde intelligente, tweebenige buitenaardsen die ons af en toe zouden bezoeken. Maar stel nu dat de buitenaardse levensvormen allang bij ons op aarde zijn, zonder dat wij het beseffen - al hebben velen er een vaag vermoeden van. De antropologen delen de volkeren op onze planeet op in fungifiele en fungifobe culturen. Fungifielen zijn dol op paddenstoelen, fungifoben voelen een diepe afkeer jegens deze vreemde verschijningen van het najaar. Ik onderschrijf de stelling van Terrence Mckenna dat, als er buitenaardse levensvormen bestaan die zich reeds op aarde hebben gevestigd, het paddenstoelen zijn en dan met name een daarvan: het dikkopje (Stropharia cubensis), ook bekend als 'magic muschroom'.

    De sporen van deze paddenstoel zijn uiterst licht, klein en diep paars van kleur (de ideale kleur om ultraviolet strooilicht in het universum op te vangen). Het omhulsel ervan is keihard - harder dan metaal. Dit maakt de sporen geschikt om zich door het absolute vacuüm tussen de sterren te verplaatsen (aangedreven door licht van sterren en/of melkwegstelsels) zonder uit te drogen of te sterven. Als deze sporen na een reis van ettelijke lichtjaren aangekomen op een planeet waar een gunstig milieu aanwezig is, ontkiemen ze, en vanaf dan verspreidt de paddenstoel zich over alle beschikbare ecologische niches. Het dikkopje is overal op aarde te vinden, het is een van de weinige echt mondiale soorten. Bovendien is de paddenstoel wereldwijd bekend om zijn psychedelische, hallucinogene en religieuze werking. Deze 'hallucinaties' zijn te beschouwen als vorm van communicatie: het zijn boodschappen die de paddenstoel aan ons wil overdragen, in de vorm van beelden en noties die wij al in ons hoofd hebben zitten. Nu is de vraag: is het dikkopje zelf een intelligente levensvorm, of is het een technisch apparaat dat door intelligente levensvormen het heelal in is gestuurd om levensvormen op andere planeten tot ontwikkeling te brengen. Zoals een paddenstoel eens tegen McKenna zei: 'Ik heb het zenuwstelsel van een zoogdier nodig. Kan ik die van jou gebruiken?'. Op McKenna's vraag met wie hij van doen had, antwoordde de paddenstoel: 'Ik ben oud, vijftig keer zo oud als jullie soort meent dat we zijn, en ik ben afkomstig van de sterren.' McKenna: 'Hoe ben je hier terecht gekomen?' Paddenstoel: 'Ik ga jou mijn vliegende schotel niet laten zien. Als je er vijf minuten naar keek, zou je begrepen hebben hoe hij werkt.' 'Waarom ben je eigenlijk een paddenstoel?' 'Luister, als je een paddenstoel bent is het leven heel goedkoop. Bovendien was het hier prettig toeven voordat de apen op hol sloegen.' Die op hol geslagen apen zijn wij.

    Bedenk dat de aanwezigheid op aarde van paddenstoelen die van buiten ons zonnestelsel komen, niet uitsluit dat er ook af en toe kleine grijzen en Arische noordelingen op visite komen. Maar bij de boodschappen van dat soort buitenaardsen krab je je toch wel even achter je oren. Het komt zelden verder dan: 'Ik ben Ashtar, groet mijn vrienden' Of: 'Tante Greetje is bij mij.' Waarom zouden bacteriën niet buitenaards zijn? De schrijver W. Burroughs stelde op grond van eigen ervaringen dat taal een virus is, afkomstig uit de ruimte. Ufo-spotters en -lokkers dienen altijd een open oog en oor te houden voor onvoorziene vormen van buitenaards leven. Dat het bestaat is wel zeker. Maar zie het maar eens te vinden.

    Citaat

    'De mens vermag nooit op gedachten te komen, vermag zich op geen enkele wijze begrippen te vormen, die niet op een of andere wijze in de kosmos aanwezig zijn als de waarheid! Dus bestaat er geen onzin? Op zichzelf en van kosmisch standpunt, niet!'

    Ishtair (Jan Trip)

    Grijzen / Greys

    http://en.wikipedia.org/wiki/Grey_alien

    (in het onderstaande boek Dreamcatcher zijn de Greys een schimmelsoort!)

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Dreamcatcher_%28boek%29

    http://en.wikipedia.org/wiki/Dreamcatcher_%28novel%29

    alien.jpg

    Arische Noorderlingen / Aryan Nordics

    http://aliens.monstrous.com/nordics.htm

    aliens-nordic.jpg

    Psilocybine Paddenstoelen

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Paddo

    magicmushrooms.jpg

    Terrence McKenna

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Terence_McKenna

    mystery.png

  4. Ja maar ik vindt het wel smerig hoor, de moeite die ik ervoor moet doen om er soep van te maken is voor mij zeker de moeite waard :roll: Maar dat moet je natuurlijk allemaal zelf weten ;)

    Tijdens de trip vond ik van die cola en kersen snoepjes pas smerig! Gadverdamme, de chemische lucht die daar vanaf komt. Wel leuk om mee te kleien, net als chocolade :lol:

  5. Ik heb gisteravond de Atlantis gegeten en kan je net als Urukhai verzekeren dat je daarmee goed zit.

    Persoonlijk vond ik het lichamelijke lichaam erg heftig, een enorm lam gevoel. Dat kan komen omdat ik de laatste tijd aan het vasten ben en daarbij ook veel wandel. Maar man o man :mrgreen: ik kon enkel met grootse moeite en concentratie van houding veranderen. Eenmaal opgestaan en lopend verdween dat, maar zodra ik gesetteld was op de bank of mijn bed sloeg het toe.

    De visuals van de Atlantis zijn het zeker waard en komen op het einde steeds in vlagen terug. Vaak ben ik na het piekmoment de visuals kwijt, dus dat vond ik een leuke verrassing!

    Met mijn ogen dicht raasde gedachtes voorbij en verschilde mijn verbeeldingskracht niet van normaal. Toch heb ik de symboliek achter de slang, Eva en de appel, voor mij, ontdekt en ben ik eigenlijk al mijn angsten op het moment verloren. Hoelang die weg zullen blijven is de vraag.

    Veel plezier! Ik denk dat de Atlantis jullie enorm zal bevallen :D

  6. Dat hoop ik ook! Stiekem in het bos bouwen overweeg ik al jaren, maar ben zo bang dat boswachters van Staatsbos-Bewind mijn meesterwerk zullen slopen!

    Van de zomer ga ik een zweethut bouwen om in te trippen. Dat kan je heel simpel doen met losse takken, een paar doeken en wat stenen.

  7. FRINGE

    Is een Amerikaanse sciencefiction serie waarbij wetenschap samenkomt met het abnormale. Olivia, een FBI agente, werkt samen met een nogal maffe wetenschapper en zijn zoon om allerlei vreemde zaken op te lossen. De maffe wetenschapper, Walter Bishop, is onbegrensd in zijn denken en laat vaker vallen dat de wetenschap zich moet afspelen in het onbekende. Hij groeit zijn eigen wiet 'brown Betty', brouwt pure LSD en andere stoffen om zichzelf open te stellen voor alternatieve gedachten. Maar, als wetenschapper heeft hij een donker verleden. Een verleden dat ervoor zorgt dat het verhaal zich over vijf seizoenen kan spreiden en verwikkeld raakt in een oorlog tussen twee parallelle dimensies! 8-)

    Wikipedia ( http://en.wikipedia.org/wiki/Fringe_%28TV_series%29 )

    Fringe follows the casework of the Fringe Division, a Joint Federal Task Force supported primarily by the Federal Bureau of Investigation, which includes Agent Olivia Dunham; Dr. Walter Bishop, the archetypal mad scientist; and Peter Bishop, Walter's estranged son and jack-of-all-trades. They are supported by Phillip Broyles, the force's director, and Agent Astrid Farnsworth, who assists Walter in laboratory research. The Fringe Division investigates cases relating to fringe science, ranging from transhumanist experiments gone wrong to the prospect of a destructive technological singularity to a possible collision of two parallel universes. The Fringe Division's work often intersects with advanced biotechnology developed by a company called Massive Dynamic, founded by Walter's former partner, Dr. William Bell, and run by their common friend, Nina Sharp. The team is also watched silently by a group of bald, pale men who are called "Observers".

    Zeker het kijken waard mede psychonauten! :D

  8. Ja klopt, pijn is een emotie die je uit kunt schakelen, zo douch ik bijvoorbeeld altijd ijskoud omdat het gewoon heel gezond is ofzo, zo zou het met de smaak ook wel kunnen denk ik maar liever maak ik er toch een soepje van hoor, als het effe kan xD

    Grappig dat je dat opmerkt! Sinds mijn overwinning op kou douche ik twee minuten warm, vervolgens twee minuten ijskoud. Door het shock effect sluiten je poriën en trekt de huid samen en vanbinnen gebeurd er ook een hoop; goed voor je spijsvertering bijvoorbeeld.

    Welk soep recept gebruik je?

  9. Mooi dat er staat; psychedelics mysticism.

    Tenslotte zijn de mysteries van het leven altijd verbonden geweest aan psychedelica. In een boek dat ik lees van Graham Hancock, worden er aanwijzingen naar voren gebracht dat onze huidige gebruiken van samenleven en waarnemen sterk beïnvloed zijn door het gebruik van psychedelische middelen in het verleden. Dat is al begonnen bij primitieve stammen duizenden jaren geleden! Een volle samenvatting zal ik een andere keer geven, maar ik kan dit boek alle trippers nu al aanraden!

    Het is zeker een waardige toevoeging aan de reeks boeken hierboven.

    Het leuke aan de speculatieve Graham is dat hij als onderzoeker durft te fantaseren en zelf ook de psychedelische middelen heeft getest voor zijn onderzoek. Je moet niet bang aangelegd zijn, want na dit boek zul je begrijpen waarom het waarnemen van geesten, elfen, ufo's en andere absurditeiten of werelden helemaal niet vreemd is. En sterker nog het kan een ieder onverwachts overkomen :twisted:

    Hier is de download link voor het Engelstalige boek

    http://www.epubbud.com/book.php?g=BDT8YPLD

  10. - Behang aan de muur; onder truffels wiebelt dat lekker als de zee heen en weer

    - Snoepjes; deze zijn vaak heerlijke zacht en kneedbaar en werkelijke smaaksensaties

    - Sterrenhemel; buiten naar de hemel turen en ervaren hoe ver weg en tegelijkertijd dichtbij de sterren staan

    - Katten; zacht, lief en uiterst onvoorspelbaar!

    - kreukels; zoals hierboven genoemd en je kan ze overal vinden, mits ze niet voor je wegkruipen

    - Planten; heerlijk om te voelen en te observeren

    - TV; de alledaagde 'nep-echte werkelijkheid' ervaren vanuit een ander bewustzijn

    - Stoplichten; vooral tijdens een regenbui of passerende mistbank

    - Stuiterbal; pure nostalgie

  11. met vrienden een bos in, of gewoon buiten rondlopen. dan maak je echt de grootste avonturen mee ;p allemaal elfen en mooie bloemen in het bos, en het is vooral leuk om met vrienden te gaan die ook trippen natuurlijk.

    Ik lees nu een boek van Graham Hancock genaamd, Het Oermysterie. Hierin komt Graham tijdens zijn onderzoek opmerkelijke gemelde situaties tegen waarbij hallucinogene middelen in verband worden gebracht met het waarnemen van geesten, elfen en aliens (die eigenlijk hetzelfde zijn). Vooral in het Verenigd Koninkrijk zijn er veel verhalen over elfenkringen, oftewel natuurlijke cirkels. Denk aan klavercirkels, boomcirkels, natuurstenen gelegen in cirkelvorm waar vaak elfen worden waargenomen. Op schilderingen uit de middeleeuwen, waar elfen opstaan, dansen deze altijd hand in hand in deze cirkels, altijd vergezeld door een groepje paddenstoelen. Natuurlijk worden kabouters en elfen altijd geassocieerd met de vliegenzwam, is het toeval dat deze paddenstoel ook daadwerkelijk mensen zulke entiteiten kan laten ervaren?

    Het grappige is dat rond de elfenkringen in het Verenigd Koninkrijk vaak mensen zijn aangevallen of ontvoerd door deze elfen :mrgreen: Of je nou hallucineert of niet, dat moet een bijzondere ervaring zijn!

    Als je de historie erop naleest kom je erachter dat religieuze plaatsen altijd te maken hebben met vreemde waarnemingen en dat de religies zelf altijd wel gebruik maakte van trip-substanties. Blijkbaar zijn er plekken, waar je onder invloed van substanties of door middel van een trancetoestand, meer kans hebt om andere entiteiten waar te nemen of om deze psychisch te genereren.

    Mijn idee is dan ook om te gaan trippen op heilige locaties van vroeger (daar hebben we er nogal wat van in de Nederlandse natuur!) of om in de zomer op de Veluwe is op zoek te gaan naar elfencirkels. Bij de Witte Wieven op bezoek, met die dames wil ik wellis babbelen.

    Helaas heb ik zelf nog geen elfen of entiteiten kunnen waarnemen, daarom vond ik jouw post interessant! Mij rest de vraag of je deze elfen vaak op dezelfde plek tegenkomt?

  12. Een lekkere champignonsoep, met toegevoegde truffels, lijkt mij heerlijk!

    Maar meedoen aan TopChef onder truffels gaat hem voor jou dus niet worden Nicadoz?

    Ik zit nu tegen de 10de, 11de keer aan. Dat zal voor velen hier een lange tijd geleden zijn :mrgreen: Bij de 2de keer voelde het eten en trippen al heel vertrouwd en chill aan. Voor mij heeft smaak veel te maken met mindset. Een vieze smaak kan overwonnen, geaccepteerd of verandert worden, mits je een goede controle over het bewustzijn hebt. Op dezelfde manier ben ik sinds deze winter in staat kou als warmte te ervaren, simpelweg door een bepaalde gedachtegang aan te nemen.

  13. Zeker dat ik het daar met je mee eens kan zijn, zon muffe oude geur/smaak. Als ik het aan mensen beschrijf dan zeg ik meestal : Stel je zou naar het bos gaan, een hoopje bladeren met je voeten wegtrappen en de verrotte troep die je daar onder vindt smaakt naar truffels, de boel even verwarmen en zo smaakt truffelthee :twisted:

    Kijk dat is een beschrijving die ik voortaan ook kan gebruiken! Des al niet te min vind ik deze 'verrotte troep' ondertussen aardig lekker smaken :mrgreen:

  14. Door de geschiedenis heen zijn paddenstoelen naast recreatief gebruik ook ingezet als geneesmiddel. De zieke zou op spiritueel niveau inzicht verkrijgen over de eigen ziekte, om deze vervolgens te kunnen verwerken.

    Misschien ontdekt jij wel de oorzaak van je clusterhoofdpijn! :mrgreen: