pchoop

Members
 • Aantal bijdragen

  10
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 1. pchoop

  Clusterhoofdpijn

  Kut, kut, kut en nog eens kut, die clusterhoofdpijn. Hoop echt dat je er net zoveel baat bij hebt als ik (en met mij meer slachtoffers uiteraard). Sterkte !
 2. pchoop

  Clusterhoofdpijn

  Truffels werken ook frequentieverlagend, dus wanneer je bijvoorbeeld normaal gesproken om de paar uur een aanval zou krijgen, wordt bij gebruik van truffels de tussenpoos flink verlengd. Zelf had ik pas 2 dagen later weer een aanvalletje, niet eens een heel heftige meer en daarna was ik uit de periode. Nu is het gissen of dit door de truffels kwam of dat de periode toen al op zijn retour was, maar vergeleken met eerdere periodes kan ik wel stellen dat de periode aardig korter was. Ook werd mijn neuroloog trouwens erg enthousiast van het goeie bericht omtrent truffels tegen clusterhoofdpijn. Na het zien van het bovenstaande filmpje ben ik trouwens eigenlijk wel voornemens geworden de truffels preventief te nemen.
 3. pchoop

  Clusterhoofdpijn

  Ah, da's enigszins verhelderend. Dus samenvattend: volgens de ervaring van deze beste man zouden wij als clusterhoofdpijnpatiënten de truffels eens in de zoveel tijd moeten nemen om aanvalsvrij te blijven, met een tripportie welteverstaan. (gelukkig smaken truffels niet als paardepoep zoals hij vertelde)
 4. pchoop

  Clusterhoofdpijn

  Bij mij concentreert de clusterperiode zich vrijwel altijd op de donkere dagen des jaars, december, januari, februari. Het zal nog moeten blijken of de periode tussen de clusters verlengd wordt, uit onderzoek zou dit inderdaad kunnen gebeuren. Of het preventief innemen zin heeft, weet ik niet. Nog geen ervaring mee. Ik nam 3 tot 4 gram op een aanval, gewoon goed lang kauwen (=vermalen tussen de kiezen en mengen met speekselenzymen voor snellere opname) en dan doorslikken.
 5. pchoop

  Clusterhoofdpijn

  Andere naam voor BOL-148 = 2-BROMO-LSD Zijn reeds zeer goede resultaten mee geboekt m.b.t. clusterhoofdpijn, alleen heel moeilijk aan te komen... Truffels werken vrij vlot op een aanval na mijn ervaring, slechts ietsjepietsje langzamer dan een sumatriptaninjectie maar zonder de nare bijwerking dat je je amper nog kunt inspannen whatsoever. De beste beschrijving die ik eraan kan geven is dat er een helm met zachte voering over je hoofd(pijn) wordt gezet waarna de hoofdpijn simpelweg oplost. But remember: slechts weinig truffels zijn voldoende om een zware aanval af te breken ! Neem je meer, dan zijn er op dit forum andere secties die de effecten goed beschrijven.
 6. pchoop

  Clusterhoofdpijn

  Hoelang de truffels effect houden durf ik niet te zeggen aangezien mijn clusterperiode al op z'n retour was, wat ik nu wel weet is dat de afbouwfase sterk verkort is t.o.v. voorgaande jaren: ongeveer twee weken korter waardoord ik aanstaande maandag gelukkig kan komen werken ! Aangezien ik slechts een kwart portie Mexicana nodig heb om een aanval te doen verdrijven ga ik niet bepaald trippen; ik merk enkel (ook het belangrijkst) dat de pijn volledig wegtrekt (zoals ook reeds in eerder bericht vermeld) + een verscherpte waarneming + klein beetje licht in 't hoofd. Ik heb nu inmiddels in mijn vriezer 5 doseringen om aanvallen af te breken, een kweekset is onderweg waardoor ik een mooie voorraad kan aanleggen voor de volgende clusterperiode.
 7. pchoop

  Salvia divinorum

  De smaak is enigszins scherp op de keel, vooral smaakloos. Heb 2x Salvia gerookt, beide keren zeer succesvolle trips. De 1e keer in 2003 zat ik in Level 3 op de Schaal van S-A-L-V-I-A, de L zeg maar. (voor info ff googlen) Ik en 3 van mijn maten zaten op een zolderkamertje ombeurten salvia te roken in een kleine, door mijn oom zelfgemaakte waterpijp van aardewerk, maar wel met een dikke kop erop. Het waren gesneden salvia-bladeren, puur dus, kop helemaal volgestampt, in 1 (lange lange) teug de hele kop leeggetrokken, minimaal 30 seconden rook inhouden (al tellende met handen) en dan uitblazen. Tijdens het uitblazen bevond ik mij ineens ergens in het duister toen er langzaam een spelonk met rete-fel licht verscheen! Ik merkte dat ik in de bolling van de deksel van een kist hing/zat, waarbij die deksel steeds verder open ging.... Dat was de trip, duurde bijna 10 minuten, maar was intens! Mijn maten hadden vreemd genoeg alledrie dezelfde trip: zij werden een geel vaatdoekje dat uitgewrongen werd... De 2e keer was ik met een paar anderen vrienden in 2004 in het Slochter bos, bij Slochteren, bovenop de heuvel, zelfde waterpijpje, maar nu Salvia 20x extract! Gebruiksaanwijzing niet gelezen dus kop weer helemaal volgestampt en roken die hap! Nog voor het uitblazen van de rook was ik weg, gewoon foetsie.... Dit bleek acteraf Level 6 op de Schaal van S-A-L-V-I-A, de A van Amnesia. Ik kan me namelijk tot op de dag van vandaag niks herinneren van die trip. Tegenwoordig heb ik 4 salvia divinorum-planten staan te groeien, tere plant, is erg gevoelig voor schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid. De bedoeling is om in de nabije toekomst van mijn eigen salvia te gaan trippen, heb inmiddels voor tientallen doseringen op voorraad. Ik heb stiekem al een klein beetje geprobeerd in een jointje en ik merkte al wel lichte vervormingen in mijn huiskamer.
 8. pchoop

  Clusterhoofdpijn

  Het was inmiddels de tweede keer dat ik truffels gebruikte tegen CH, de eerste keer Hollandia had ik waarschijnlijk te weinig gehad (ca. 1,5gr. , ietwat bang voor de uitwerking). Er is bij een CH-periode altijd een (vaak niet te herkennen) aanloopfase, een (heftige) piekfase en afbouwfase. Nu zit ik alweer in de afbouwfase, desalniettemin heb ik wel het idee dat de afbouwfase sterk is ingekort door de truffels ! Het voelde alsof er een dikke deken over de pijn heengelegd werd, zeer aangenaam. Ik heb deze bevinding ook doorgegeven aan mijn behandelend Neuroloog Dr. Van As. Deze was hiermee goed verrast, in positieve zin; hij gaat nu andere CH-patiënten ook truffels adviseren ! Een kwart van een portie van 15gr. Mexicana A.-truffels zou sowieso voldoende werkzaam zijn.
 9. pchoop

  Clusterhoofdpijn

  Vanmorgen ondervind ik nu aan den lijve of dit daadwerkelijk helpt tegen Clusterhoofdpijn... Heb vanwege een CH-aanval om 9.45u ongeveer eenderde, zeg maar 5gr, van een portie Mexicana A.-truffels half ontdooid uit de vriezer opgevroten. En ja, het werkt !!!!! (bij mij althans, hopelijk ook bij anderen) De aanval zwakte vrij snel af, al na 15 minuten vernam ik een aangename verlichting van pijn, op een nuchtere maag welteverstaan, en na een half uurtje volledig pijnvrij !!! Hoewel ik op dit moment toch tamelijk licht in mijn hoofd ben, ik prefereer de Magic Truffels boven Imigran-injecties/tabletten, ongeveer 10x liever !