Spira80

Members
  • Aantal bijdragen

    105
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Spira80

  1. @Vado,

    Ik heb met enthousiasme je reactie gelezen.
    Je hebt het heel mooi en duidelijk verwoord! Ik kan mij er heel erg in vinden.

    Dit zijn leuke dingen om te lezen, helemaal voor het slapen gaan. 

    Nu ga ik dus met deze positieve gedachten m'n nacht in. Bedankt :) 

  2. @Icar-Rus,

     

    Wel jammer dat het zonder happy ending was, misschien toch teveel genomen? (Voor mij zijn dat echt monsterlijke hoeveelheden  :-o

     

    Ondanks dat je in slaap bent gevallen, heb je nog wel veel meegekregen van de trip? Zo ja, hoe lang duurde die? En kon je de volgende dag nog wel veel herinneren?

  3. Dank! 

    Mooi om te lezen dat je wat uit de reports haalt, hierin zie ik ook weer het bewijs dat alles verbonden is en dat het één altijd leidt tot het ander....zo worden liefdevolle gedachten/teksten/woorden opgepikt en hebben ze een positief effect. En op die manier kunnen we de wereld langzaam steeds positiever maken.

     

    Ik heb al mijn reports laatst weer terug gelezen en merkte dat ik soms inderdaad weer dacht: "je kunt het mooi brengen, maar toepassen ho maar".  :mrgreen:  

    Zelf ben ik nu bezig met afstuderen en heb afgelopen jaar veel stress gehad, wat zeker grote invloed op mij gehad heeft. Wanneer veel dingen tegen zitten en je zit in de put of helemaal in de stress, dan hebben al deze woorden in die mooie reports weinig nut (voor mij). Ik ervaar op dat moment gewoon ellende en dat is dus wat ik (nog) kan leren.....dat wanneer ik weer zo een moment heb, dat ik dat moment ook gewoon accepteer en het toelaat. Je hoeft je niet altijd 'verlicht' te voelen (of gelukkig). 

    Wanneer ik weer eens in een dip zit, dan wil ik gewoon even zelfmedelijden hebben, gewoon willen klagen en/of janken en dat is prima. 

  4. Wat een mooi en inspirerend report !

    Ik heb het met veel plezier gelezen, daarnaast ook nog eens met veel herkenning. Bij sommige delen had ik heel sterk het (positieve) gevoel: "gelukkig, zij heeft hetzelfde gevoeld/gezien/ervaren!"

    Wat het voor mij extra interessant maakt is het feit dat je zo benadrukt dat het normaal gesproken al begint te jeuken bij je wanneer je woorden hoorde als 'energie' en 'aura'. Dit was waarschijnlijk voor mij een bevestiging die ik (stiekem) misschien nog zoek naar al mijn ervaringen met trippen. Namelijk dat ik altijd al wel spiritueel was en altijd al dacht in 'energieen'. Wanneer ik tripte en dus dat allemaal zag en ervoer, zei mijn nuchtere stem na het trippen: "dit heb je allemaal verzonnen omdat je altijd al zo denkt. Al die waanbeelden werden alleen maar versterkt'.

    Het feit dat jij met een 'weerstand' op dat gebied toch truffels bent gaan doen en dan tot dat soort ervaringen en inzichten komt, is voor mij een soort geruststelling dat wat ik ervaren heb, wel echt is. 

     

    Hoe meer trips ik gehad heb, hoe meer ik diep van binnen een basis aan het leggen ben in het 'weten' dat de wereld zoals wij die nuchter meemaken, het gevolg is van onze beperkte zintuigen die ons lichaam heeft. Wanneer we psychedelische middelen tot ons nemen, veranderen letterlijk de verbindingen in onze hersenen (en ook de mate van activiteit wordt verhoogd), waardoor we de aarde en het leven meer zien zoals die 'echt' is: energie.

    Bedankt voor het schrijven van je report!  :)

  5. @Voyager,

    Met jou verhaal kan ik wel wat. Ik ben het bijna met alles eens wat je zegt en de feiten spreken voor zich.

    Zelf ben ik mij ook heel goed bewust hoe een inefficiënt en schadelijk systeem we hebben in onze voedselvoorziening. Dat is dan ook wat we zouden moeten verbeteren. Dierenleed verminderen of helemaal voorkomen. 

     

    Melk is iets wat de mens niet nodig heeft, maar is zodanig 'verkocht' aan de consumenten omdat er geld mee te verdienen viel. Wat betreft het 'stelen' van de melk van het kalf ben ik het niet mee eens, want de melkkoeien geven melk zonder kalf. (Ook weer iets 'onnattuurlijks'). Daarnaast weten veel mensen niet dat dat onze koeien zodanig doorgefokt zijn om maximale hoeveelheden melk te produceren, dat het zelfs heeft geleid tot chronische diarree (koeienvlaaien zijn niet normaal).

    Zelf eet ik erg weinig vlees, maar niet eens zozeer omdat het tegen dierenleed is, maar omdat het veel geld kost en ik daarnaast te lui ben om het te bereiden  :mrgreen: .

    De oplossing voor dierenleed zit hem bij mij in het diervriendelijk houden van de dieren en op een pijnloze manier laten gaan. Er is niks 'fout' aan het gebruiken van de natuur om in leven te blijven, wel is het aan ons de (ethische) keus hoe we er mee om gaan.

  6. Ik heb de speech gezien, waarbij ik de schokkende beelden heb overgeslagen.

    Ik kan er weinig 'life changing' aan opmerken en ook niet dat het de meest belangrijke speech is die ik ooit zal horen in mijn leven.

     

    Het enige wat ik hem zie doen is een 'tirade' houden over hoe 'onmenselijk'  het is om dieren of hun producten te eten.

     

    Bij het kijken van de film dacht ik: "zou een vegetariër wel vlees etc. eten wanneer het vlees in een laboratorium gekweekt wordt, dus zonder bewustzijn?"

  7. Op een site als dit zijn er vast mensen met contacten die je evt. verder kunnen helpen.....al zal handel via dit forum vast niet toegestaan worden.

     

    Misschien dat iemand je een bericht kan sturen met tips zonder dat je er actief om vraagt  :mrgreen:

  8. @Saymoar,

    Dat is iets wat mij ook erg aantrekt/aanspreekt op dit forum. Het niveau en de manier waarop mensen met elkaar omgaan hier.

    Zelf heb ik ook geregeld de gedachte dat het leuk zou zijn om de mensen die achter deze profielen zitten eens in het echt te ontmoeten. Dat kan nog wel eens interessante gesprekken opleveren :) 

  9. @Voyager,

    Het heeft even geduurd, maar bij deze dan weer een nieuwe poging om te reageren op je reactie.
    De vorige keer had ik een (uitgebreid) antwoord geschreven, om vervolgens het hele verhaal kwijt te raken doordat ik per ongeluk naar de vorige pagina ging....ik was not amused, om  het maar even netjes te houden  <_<  

    Je zegt interessante dingen en ik merk dat ik altijd iets te veel zin heb in persoonlijke gesprekken als ik op dit forum zit  :mrgreen: .

    Je schrijft:
    "iets waar ik nog steeds moeite mee heb. Namelijk het kwaad op de wereld. Zinloze moorden, verkrachtingen, pijn en vernederingen...
    Als dit allemaal gedachten van God zijn, voortkomend uit zijn dualiteit, dan is God (in het groot) net zo 'conflicted' als de mens, als ieder mens."

    Bij mezelf merk ik het steeds duidelijker dat als ik iets 'vind', dat dat dan een oordeel is (Ego). Het zijn mijn normen en waarden, mijn beeld van hoe de wereld zou moeten zijn. De reden waarom ik dingen veroordeel, komt door een beperkte(re) visie op dat moment.
    Ik wil niet zeggen dat ik een voorstander ben van verkrachtingen, moord en pijn, maar vreemd genoeg ervaar ik deze gebeurtenissen wel als 'zinvol' (pijnlijke woordkeuze voor degene die het ervaart). Het doet mij denken aan iets wat ik ooit las over Jomanda (van de blauwe jurk  :mrgreen:
     ) en de kritiek die ze kreeg op iets wat ze zei over Hitler en de tweede wereldoorlog. Ze zei dat Hitler en de tweede wereldoorlog en wat er gebeurd is,  'goed' was. (exacte bewoordingen weet ik niet meer). Dit werd haar niet in dank afgenomen door velen. Dat 'goede' over Hitler kwam ik later ook weer tegen in boeken die ik las van 'Ongewoon gesprek met God'. Daarin wordt ook beweerd: "Wie begrijpt waarom Hitler naar de hemel gaat, begrijpt God'.

    Er bestaan geen 'slechte' mensen....net zo min als dat er 'zinloze' moorden of verkrachtingen bestaan. Ze bestaan alleen volgens jouw beleving (en die van vele andere mensen). Dat komt omdat jij al 'weet' dat moord en verkrachting niet nodig is om te weten wie je bent (liefde/god). Maar dit geldt echter niet voor iedereen. Soms moet je eerst het donkerste van het donkerste ervaren, om bewust te worden van het feit dat dat niet is wat je bent. Echter om dat te ervaren, zal je dus ook iemand nodig hebben om te kunnen vermoorden of te verkrachten. Dit klinkt allemaal heel 'rationeel', maar anders kan ik het niet uitleggen. Dit klinkt voor mij in rationele toestand ook niet helemaal 'gezond', terwijl ik gevoelsmatig wel 'snap' wat ik bedoel. Het gaat om het grotere plaatje....en dat plaatje is zo groot dat het in onze huidige staat van bewustzijn niet te bevatten is hoe groot het is. (Daar komt waarschijnlijk ook de uitspraak vandaan: "Gods wegen zijn ondoorgrondelijk":D
      

    God is dus niet net zo
    " 'conflicted' als de mens", het is een perfect systeem. Het doel van dit hele systeem is om te ervaren. Of wij dat vervolgens beoordelen als 'slecht, zinloos' e.d. Is onze keus. Het lijkt alsof we in conflict zijn, maar dat komt omdat we het doel niet zien.
    Het is een beetje te vergelijken met wat ik zelf wel eens zeg tegen anderen en wat ik anderen ook wel eens hoor zeggen: De persoon die je nu bent, is het resultaat van alles uit het verleden....alles, maar dan ook alles uit je verleden (van je genen tot je ervaringen), heeft er voor gezorgd dat je nu exact die persoon bent die je nu bent. Wanneer je op een punt bent waarop je kan zeggen dat je 'gelukkig' of tevreden bent met je leven (dankbaar bent), dan verplicht jij jezelf automatisch ook om dankbaar te zijn voor alle negatieve gebeurtenissen in je leven. Want ook die hebben er voor gezorgd dat je nu bent waar je bent (en wie je bent). Dit voorbeeld werkt alleen als je al op een punt bent waarbij je blij bent met waar je nu bent, anders kan je het je niet voorstellen hoe het is om blij te zijn met waar je bent.  (klinkt dit allemaal nog wel logisch?  :blink:  )

    "Het is lastig te beschrijven, maar het bestaat uit heel veel wezens die in complete harmonie één zijn en zo samen een gigantische intelligentie vormen, bestaande uit pure liefde en goedheid (niet zoals deze begrippen in het algemeen gebruikt worden, maar de ultieme versie hiervan, zoals je wellicht kent uit trips), pure innerlijke vrede."

    Hier kan ik me erg in vinden :) 


    "Maar wat is dan de relatie tussen het ego en de Bron-God? Zijn dit twee entiteiten die elkaars tegenpolen zijn? Een soort van 'God' vs de 'Duivel' zoals in het Christendom? Ik denk eigenlijk van wel. "

    Bij het schrijven over dit soort (ongrijpbare) onderwerpen, is het een hele uitdaging om in eerste instantie het voor jezelf duidelijk op papier te krijgen, maar een nog grotere uitdaging om het anderen duidelijk te maken wat je bedoelt. Ik hoop dus maar dat ik denk te begrijpen wat je bedoelt  :mrgreen:
     

    Ego en (Bron) God lijken elkaars tegenpolen, maar ook het Ego is 'God'. Het is namelijk een 'tool' om het mogelijk te maken dat je kan ervaren. Ik had in een andere trip een 'antwoord' gekregen op mijn vraag wat Ego eigenlijk is...het antwoord was wederom nog bizarder (is dat Nederlands?) dan ik had kunnen denken. Ik kreeg te zien dat het Ego ook een 'idee' is van God. Het Ego is veel groter dan de meeste mensen denken. het is niet alleen het systeem van oordelen/hokjes die wij als mens hebben, het is letterlijk ons lichaam. Het Ego is zelfs zo groot, dat je Ego zelfs hetgeen is wat beweerd dat je 'leeft'. Want wanneer je jezelf wijs maakt dat je leeft, is er ook iets om kwijt te raken....om bang voor te zijn: de dood. En toen zag ik hoe ik stierf...hoe het niks anders was dan in slaap vallen. Leven en dood is exact hetzelfde (in het allergrootste plaatje). Je kan zelfs zeggen dat het leven dat je leeft op deze planeet, letterlijk een idee is. (Brain in a vat theory).

    Het Ego is dus geen tegenpool van de (Bron) god, maar een middel (van God) om het doel te bereiken waar alles om draait: om te ervaren. En daarom is dus zelfs je ego afkomstig uit liefde. De liefde om te mogen ervaren.


    "Wat jij hier beschrijft, deze 'God in onszelf' is iets dat veel groter lijkt dan deze twee andere entiteiten.".

    Precies! Wanneer ik het over 'God' heb, heb ik het over het allesomvattende. Er is niet iets wat 'niet' God is....alles is God, zelfs het aller donkerste deel van het universum en van de menselijke 'ziel'. Alleen is het onze Ego die zegt: "dit voelt zo slecht, dit kan geen liefde (God) zijn". 

    Tip voor een boeken triologie: 'Ongewoon gesprek met God', geschreven door Neale Donald Walsh.

    Deze boeken komen wat mij betreft het dichtste bij wat ik in trips meemaak. En ook in het lezen van dat boek zit een gevaar in dat wanneer je het leest, je dingen alsnog anders interpreteert dan 'God' het eigenlijk bedoelt. (daar kwam ik achter toen ik het onderwerp zelfdoding ging uitpluizen en er voor mijzelf achterkwam dat ook dat anders zit dan ik uit die boeken haalde).

    "...het kan het niet vinden zonder ook de tegenpool te kennen, zonder geconfronteerd te zijn met tegenstrijdige gedachten. Om innerlijke vrede te bereiken is dualiteit, aanvankelijk, nodig, opdat het anders niet zou kunnen bestaan. Het leven kent zoveel aspecten die duaal zijn."

    Helemaal mee eens!  :mrgreen:
      

    "Sorry als ik een beetje doordraaf met bovenstaande tekst"

    Nergens voor nodig (Dat was weer je Ego die sprak  :-P )

    Zoals je ziet heb ik mij ook niet ingehouden en ben ik flink doorgedraafd......en het is aan ieder om te bepalen wat ze met mijn tsunami aan woorden doen  :D
      





     

  10. @Remko,

     

    Ik ben tegelijkertijd stom verbaasd en enthousiast over je reactie  :mrgreen:

     

    Toen ik mijn eigen tripreport terug las dacht ik nog: "je kan toch niet denken dat iemand dit kan volgen?" Zo ontzettend 'ver gezocht' dat het is, terwijl ik tegelijkertijd overtuigd ben van wat ik ervaren heb.

     

    Leuk om te lezen dat ik dus toch niet helemaal alleen sta in mijn absurde ideeen en ervaringen :-D \

  11. Hallo mede psychonauten,

     

    Graag wil ik met een deel van mijn trip met jullie delen. De trip had veel meer in zich dan alleen dit onderwerp, maar zoals jullie medetrippers misschien wel weten sleept een trip van een paar uur je naar alle uithoeken van je geest en emoties, wat nauwelijks samen te vatten is op enkele A4'tjes.

     

    Het was een trip die ik vorig weekend heb gemaakt. Het was een volledige portie van 15 gram (vacuüm/vers verpakking, naam kan ik niet opkomen).

     

    De trip begon zoals elke andere: verwarring, ongemakkelijk gevoel in het begin en toen ging ik op reis...

     

    De tv stond aan en er speelde een willekeurige muzieklijst af met verschillende muziekclips. Het waren gewone nummers, zonder harde muziek er tussen.

    Ik begon 'mindfucks' te krijgen (altijd een leuk moment).

     

    Op een gegeven moment belandde ik in een flow van positieve, liefdevolle gedachten, die zover gaan tot je het gevoel hebt bijna 'verlicht' te zijn...denken dat je alles begrijpt en ziet hoe 'goed' en mooi alles is, het hele leven, inclusief de minder leuke ervaringen die we in ons leven hebben.

     

    Het ging zover dat ik dacht dat ik 'God' begreep, ik noem het 'God', niet omdat ik religieus ben, maar omdat dat begrip toch nog iets grijpbaarder is dan 'liefde'. Hoe omschrijf je perfectie? Niet te doen....

     

    Ik zag dat ik God was, net als dat ieder mens dat is, zonder dat we het doorhebben (in nuchtere, rationele toestand). We zijn goden zonder het te weten...en toen brak het moment aan van 'schizofrenie'. 

    Op het moment dat ik mij realiseerde dat ik God was, net als het hele universum en alles wat zich daarin bevindt ook God is, keek ik naar een muziekclip waar op datzelfde moment iemand knipoogde. Ik zag het als 'teken'. De knipoog kwam binnen als boodschap: "begrijp je het eindelijk?" ;-) . Het was een boodschap vol liefde en vrolijkheid. Er was niks engs aan.

    En toen ging het helemaal los....ik zag overal berichten in. Ik realiseerde mij dat als wij inderdaad God zijn, dat wij dus tegen onszelf praten wanneer wij tegen elkaar praten en zelfs wanneer wij een gesprek voeren in ons eigen hoofd met onze eigen gedachten. Ik begon boodschappen te horen in de lyrics van de nummers die op tv afspeelde...alles klopte.
    Ik zag hoe alle lyrics dezelfde boodschap hadden, ze hadden allemaal dezelfde lading en doel: om ons te helpen te ontdekken wie (of eigenlijk wat) we zijn: liefde (God)

    De hoeveelheid boodschappen en gedachten waren in zo een grote hoeveelheid en kwamen in zo een snelheid dat ik het amper bij kon houden en het leek alsof ik alles tegelijk 'dacht', terwijl het tegelijk allemaal hetzelfde was.

    Ik zag een metafoor hoe het universum en de mens eigenlijk gedachten zijn van 'God'. 

    Om de metafoor concreter te maken, 'zag' ik deze vergelijking:  Zie de aarde als een hoofd (van god), waar wij als mensen de gedachten, emoties zijn die God ervaart, precies zoals onze eigen hersenen werken. Een verzameling cellen die allerlei gedachten en emoties creëren en daardoor 'ervaart'.

    Eigenlijk is God een schizofreen in het groot: een verzameling van gedachten en emoties die onderling tegen zichzelf spreken. Wanneer de ene mens tegen een ander mens praat, praat God dus tegen zichzelf in een poging uit te zoeken wie hij nou eigenlijk is. Hij snapt niks van zijn gedachten en zijn gedachten zijn vaak tegenstrijdig en vechten het uit (letterlijk in menselijke vorm). Dit veroorzaakt oorlogen, net als schizofrenie 'oorlog' voert in iemands hoofd.

    Elk mens is slechts één gedachte, één visie op zichzelf (Een gedachte van God over zichzelf). Het ging zelfs zover dat het de 'dood' ook verklaarde. Net als in de menselijke hersenen waar hersenverbindingen, gedachten opkomen, veranderen en verdwijnen, zo is dat ook zo met leven en dood. Het doodgaan van een mens is niks anders dan het verdwijnen van een gedachte van God over zichzelf. 

    Nu ik dit zo terug lees, snap ik heel goed dat mensen deze hele metafoor en al die 'berichten' niet snappen  :mrgreen:.

    Ik realiseerde tijdens mijn trip dat mijn rationele gedachten in oorlog waren met deze 'truffel-logicia' en verklaarde mijn rationele kant zichzelf als 'gestoord'. Dit is schizofrenie dacht ik....je spoort niet. En toen bedacht ik mij dat misschien schizofrenen misschien helemaal niet zo 'gek' zijn als de maatschappij ons wil doen geloven. Wie zegt niet dat 'gekken' juist 'normaal' zijn en de 'waarheid' zien en de nuchtere, 'normale' mensen juist de 'gekken' zijn?

    Pffff......ik merk dat ik nu zelf weer effe bij moet komen van mijn eigen gedachten, mijn rationele hersenen trekken dit niet  :P 

    Ik vraag mij af:  Is er iemand die ook maar iets van mijn hele verhaal snapt? 



     

  12. De stof (althans in de vorm van Alegria) zit in een schemergebied. Het is nog niet illegaal in de vorm van de opiumwet, maar het mag niet meer verkocht worden voor orale inname. Dus je zult echt een smartshop in moeten lopen en vragen of ze ook alegria verkopen. 

     

    Als ze ja zeggen dan krijg je een klein potje met de waarschuwing er op dat het niet voor consumptie is ;) 

     

    Zelf koop ik het poeder gewoon legaal online via een fabrikant. Zij verkopen het namelijk niet als consumptiemiddel, maar ik slik het natuurlijk wel :) 

     

    En het is nog goedkoper ook, alleen zit je dan wel meteen met een paar gram in huis....1 zo een potje alegria kostte mij vorig jaar 15 euro. Voor een tientje meer heb ik meteen 1 gram. (Dat zijn bijna 10 porties).

  13. @Reknak,

     

    Zoals ik begrepen (en ervaren heb), ligt dat ook deels aan de hoeveelheid die je neemt. Hoe meer je neemt, hoe meer speed-achtig het is.

     

    Zelf merk ik dat het bij een dosis tussen 100-150 (voor mij en paar andere vrienden) meer mdma achtig gevoel geeft. Maar het verschilt inderdaad per persoon en per dosis...en ja er zit idd een speed (amfetamine) effect in. Het is een mengeling tussen speed en Mdma. 

     

    MDMA effect krijg je echt alleen met MDMA. Alles wat daar van afgeleid is blijft een afgeleide er van...

  14. Ik heb besloten om toch te reageren en de keus bij jou te laten ;)

     

     

    Een LEGAAL alternatief voor MDMA effect =  4FA. (fluoramfetamine).

     

    Het valt onder een designer drug, net als andere 'smart' drugs die bij de smartshops te koop zijn of waren (smartdrugs die eerst legaal waren worden namelijk na een tijdje illegaal gemaakt).

     

    4FA is dus ook zo een stof die nu nog legaal is en ik bestel het online via een fabrikant. Als dat teveel werk is (of te duur omdat je het per gram koopt), dan kan je ook naar de smartshop gaan en vragen naar :  allegria.  Ze hebben het in verschillende kleurtjes, maar het effect is hetzelfde.

     

    Succes!

  15. "De mensen in het dorp zullen vergeten wie ze zijn maar ik snap dat ze ooit weer zullen herinneren wie ze zijn én dus is het helemaal oké. Dan voel en begrijp ik in één keer dat ik God ben én dat wanneer het donker is dat ik daarvoor kies (in de vallei of mijn eigen leven).  Ik kan geen reden bedenken waarom de vallei niet in het donker vervuld mag zijn en juist dan begint het op te klaren en verdwijnen de wolken..."  

    Wauw...

     

     

    Dankje!  ^_^ 

  16. Hey psychonauten, 

     

    Het is al diep in de nacht van zondag op maandag, dus ik hou het zo kort mogelijk.

    De reden waarom ik het deel is omdat ik vind dat anderen het ook moeten kunnen lezen en dat ik het op deze manier vastleg voordat ik het weer kwijt ben.

     

    Ik en 2 vrienden waren onbedoeld vanavond aan het 'chillen'. Dat liep vervolgens uit op de eerste keer ketamine proberen...

     

    Zelf had ik het al meerdere keren gehad en wist ik dat het me wel beviel, voor hun was het de eerste keer.

    Het was een lijntje van 40mg ketamine en het beviel hun ook wel. Ze voelde zich goed en apart tegelijk en toen kwam het idee om een ballonnetje te doen met lachgas.

     

    Dat werd er 1.....2.....3.....

     

    En het leek bij elke ballon alsof we verder en verder gingen. Tot dat ene moment....

     

    Met z'n 3en relaxed op bed, waus van de ketamine en toen namen we nog een ballonnetje.

     

    Het was een opbouw en opeens kwamen we alle drie omhoog vol euforie en zeiden vol overtuiging: "We hebben de spelregels gezien!"
    Die uitspraak werd gevolg door een hevige herhaling van hetzelfde, maar verteld in andere vormen.

    We hadden het 'gezien'......we zagen 'wat de bedoeling was'. En dat het juist de bedoeling was dat 'we de spelregels niet moesten weten'. We hadden het gevoel 'betrapt' te zijn door het 'hoger zijn'. Alsof we vals speelde en keken naar de spelregels van dit spel wat wij 'leven' noemen.

    Het begon een heel diep filosofisch gesprek te worden terwijl we weer afdwaalde naar deze realiteit. Het werd een vreemd gesprek met nog vreemdere uitspraken. Ook al klinkt het heel duister, maar zo voelde het niet. 

    We waren er zo van overtuigd dat we 'het' nu wisten....en nu we de spelregels wisten, vroegen we ons af wat dan nog de reden is voor dit leven, omdat we nu 'wisten' dat het slechts een spelletje is wat we (zelf) spelen.

     

    Toen zei eentje van ons: "Is dit waarom mensen zelfmoord plegen? ". Hij begon te vertellen over de dood en zelfdoding en hoe dat slechts een 'restart' is....als mensen zich 'bewust' worden van de spelregels, dan wil je overnieuw en begin je weer opnieuw en vergeet je weer de regels en kan je het spel weer spelen.

    En omdat wij vals hadden gespeeld en de spelregels zagen, wisten we: we zijn game over.

    Wat een bizarre (korte) trip was dit....

    Dit wou ik jullie niet onthouden.